Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Euro 2024 με…θύτη τη Σλοβακία! (vids)

Ματς για… γερά νεύρα στο Deutsche Bank Park, με το πρώτο “θύμα” έκπληξης να είναι το Βέλγιο!

Η εξαιρετική Σλοβακία κατόρθωσε να πάρει μια νίκη ολκής και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από τον 5ο όμιλο, στον οποίο νωρίτερα η Ρουμανία “έριξε” τρία τέρματα στην Ουκρανία.

Το γκολ του Σρανζ μόλις στο 7ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το ματς, με το Βέλγιο να πετυχαίνει δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, τα οποία αμφότερα ακυρώθηκαν από το VAR!

Το φιλμ

Μία αναμέτρηση που είχε πολύ ξεκάθαρο φαβορί και αυτό ήταν η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο.

Ωστόσο, παρά το τούρμπο ξεκίνημα και την ενοχλητική αστοχία του Ρομέλου Λουκάκου (σε δύο φάσεις, στο 3’ και στο 6’), το Βέλγιο δεν κατόρθωσε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του σε προβάδισμα.

Αντίθετα, «έπαθε» ζημιά, καθώς στην πρώτη καλή επίσκεψή τους στα «καρέ» του Καστέλς, οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν, μόλις στο 7ο λεπτό, «παγώνοντας» τους Βέλγους. Η φάση του γκολ ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο από λάθος του Ντοκού, το οποίο έφερε την μπάλα στα πόδια του Γιουράϊ Κούτσκα. Ο Σλοβάκος εκτέλεσε άμεσα. Ο Καστέλς είπε «όχι», όμως η δεύτερη ολιγωρία του Φάες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσέφερε το ριμπάουντ στον Ιβάν Σρανζ, ο οποίος από κανονική θέση έκανε το 1-0. Η φάση ελέγχθηκε το γκολ κατακυρώθηκε και οι Βέλγοι αναστατώθηκαν.

Μάλιστα τους πήρε ικανό χρόνο προκειμένου να δείξουν «σημάδια ζωής». Ο Ντε Μπρόινε ήταν πολύ κινητικός αλλά και μόνος του. Στο 21ο λεπτό, ο Ντουμπράβκα, έκανε λανθασμένη εκτίμηση της μπάλας, απέτυχε να απομακρύνει και ο Λεάντρο Τροσάρ που έγινε αποδέκτης δεν κατάφερε από απόσταση να «πλασάρει» στην ανυπεράσπιστη εστία του Σλοβάκου.

Μάλιστα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία πραγματικά τεράστια ευκαιρία των Σλοβάκων για το 2-0. Στο 40’ ο Κούτσκα σέρβιρε μαεστρικά και ο Χαράσλιν έπιασε τρομερό σουτ στην κίνηση οποίο απέκρουσε με φοβερή δυσκολία ο Καστέλς.

Ο Βέλγος κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 42’ και πάλι ο Λουκάκου, βγήκε μεν τετ-α-τετ με τον Ντουμπράβκα, ωστόσο η επιλογή του δεν προβλημάτισε καθόλου τον έμπειρο τερματοφύλακα των «Ανθρακωρύχων».

To Βέλγιο «ευτύχησε» να βρει γκολ ισοφάρισης στο 56’ με τον… Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε μπροστά από μία προκλητικά άδεια εστία, ωστόσο έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από το VAR, το τέρμα ακυρώθηκε. Ρεσιτάλ γκαντεμιάς για τον θηριώδη σέντερ φορ.

Νέα μεγάλη στιγμή για το Βέλγιο στο 59’. Ο Λεάντρο Τροσάρ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ντε Μπρόινε, αλλά η βολίδα που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Ντουμπράβκα. Στο 62’ ο Ντοκού δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Χάντσκο να επιδεικνύει αυτοθυσία και να ανακόπτει την πορεία της μπάλας πάνω στη γραμμή.

Ο χρόνος περνούσε και το Βέλγιο δεν έδειχνε ικανό (ούτε όμως τυχερό) για να πάρει αυτό που ζητούσε από το παιχνίδι. Η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε και έδειχνε να επιδρά με… στρεσογόνο τρόπο στην ομάδα του Τεντέσκο. Στον αντίποδα, οι Σλοβάκοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή τους.

Στο 86′ ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του Βελγίου, για χέρι του Οπέντα που πάσαρε στον αμαρκάριστο Λουκάκου!

Συνθέσεις

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο) : Καστέλς, Καράσκο (84′ Λουκεμπάκιο), Καστάνιε, Ντεμπάστ, Φες, Ονάνα, Μανγκαλά (57′ Μπακαγιόκο), Τροσάρ (74′ Τίλεμανς), Ντοκού (84′ Οπέντα), Ντε αΜπρόινε, Λουκακού

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα) : Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Πέκαρικ, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Ντούντα (90+4′ Όμπερτ), Κούτσκα, Λομπότκα, Χαράσλιν (70′ Σούσλοφ), Σρανζ (81′ Ντούρις), Μποζένικ (70′ Στρέλετς)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ρουμανία 1 1 0 0 3 0 3 3
2 Σλοβακία 1 1 0 0 1 0 1 3
3 Βέλγιο 1 0 0 1 0 1 -1 0
4 Ουκρανία 1 0 0 1 0 3 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected