Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με την…ψυχή στο στόμα στην πρεμιέρα της η Αγγλία (vids)

Το γκολ του Μπέλιγχαμ στο 13ο λεπτό ήταν αρκετό τελικά για την Αγγλία να ξεκινήσει ιδανικά την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν έθελξε με την απόδοση της και μάλιστα κινδύνεψε σε μεγάλο βαθμό από τη Σερβία, που είχε τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τις ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση.

Η Αγγλία είχε στην κατοχή της την μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει από νωρίς την αντίπαλη εστία. Η Σερβία κατάφερε να την περιορίσει για λίγο, ασκώντας πίεση ψηλά στο χώρο του κέντρου και κρατώντας παράλληλα την μπάλα μακριά από τα πόδια του Χάρι Κέιν.

Το φιλμ

Η αναμέτρηση στον Γκελζενκίρχεν δεν μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την ομάδα της Αγγλίας με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να είναι αυτός που με μια κεφαλιά, έσπασε τον γόρδιο δεσμό για την Αγγλία στο 13ο λεπτό μετά από ασίστ του Σακά.

Μπορεί να πάγωσε η Σερβία στα πρώτα λεπτά, αλλά είχε απάντηση μετά το γκολ του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Μίτροβιτς στο 19ο λεπτό μετά από λάθος στην άμυνα των “λιονταριών” με τον Σέρβο να μην το εκμεταλλεύεται.

Στο 24ο λεπτό ο Γουόκερ έκανε μια μαγική κούρσα, φτάνοντας μια ανάσα από το δεύτερο γκολ της Αγγλίας με την μπάλα να περνάει από όλους.

Οι Σέρβοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί και να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, έχοντας βγάλει εκτός παιχνιδιού τους Κέιν και Φόντεν. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τον δεύτερο να επιφυλάσσει πολλές συγκινήσεις.

Συνθέσεις

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς) : Ραΐκοβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Κόστιτς (43′ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Ζίφκοβιτς (74′ Μπιρμάντσεβιτς), Γκούντελι (46′ Ίλιτς), Λούκιτς (61′ Γιόβιτς), Μιλένκοβιτς-Σάβιτς, Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61′ Τάντιτς)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ) : Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Γκουέχι, Στόουνς, Ράις, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69′ Γκάλαχερ), Φόντεν, Σάκα (76′ Μπόουεν), Μπέλινγχαμ (86′ Μέινου), Κέιν

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αγγλία 1 1 0 0 1 0 1 3
2 Δανία 1 0 1 0 1 1 0 1
3 Σλοβενία 1 0 1 0 1 1 0 1
4 Σερβία 1 0 0 1 0 1 -1 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected