Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Τριάρα” με γκολάρες στην πρεμιέρα της η Ρουμανία! (vids)

Μια άκρως πειστική εμφάνιση, σημειώνοντας γκολ το ένα καλύτερα από το άλλο, η Ρουμανία επικράτησε με 3-0 της Ουκρανίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024.

Η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσου φανέρωσε εντυπωσιακές επιθετικές αρετές, δεν πτοήθηκε από τη βούληση των αντιπάλων να πιέσουν ψηλά και με τρία εκπληκτικά τέρματα, έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον 5ο όμιλο.

Την ίδια ώρα, η… παρέα των Ζιντσένκο, Μούντρικ και Ντόβμπικ απογοήτευσε και πλεον βρίσκεται με την «πλάτη» στον τοίχο.

Το φιλμ

Οι δύο «μονομάχοι» φυλούσαν τα «νώτα» τους στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, με το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην κατορθώνει να απειλήσει.

Εν τέλει, οι Ρουμάνοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 29′, ο Λούνιν υπέπεσε σε μοιραίο λάθος, ο Μαν έγινε αποδέκτης της μπάλας και πάσαρε στον Στάντσιου, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα ασύλληπτο σουτ και να στέλνει την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας (1-0).

Μετά το γκολ, οι παίκτες του Ιορντανέσκου έμοιαζαν σαν να αγωνίζονται με… φτερά στα πόδια και ο ρυθμός του ματς ανέβηκε. Ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τη Ρουμανία να είναι ανώτερη σε εκείνο το σημείο, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρουμανία κατόρθωσε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Έπειτα από μία μονομαχία που έλαβε χώρα έξω από την περιοχή των Ουκρανών, η μπάλα στρώθηκε στον Ραζβάν Μάριν και εκείνος με ένα δυνατό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα, του Λούνιν, ο οποίος δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο και το 2-0.

Κι όμως, μετά από τέσσερα λεπτά, η Ρουμανία έφτασε και στο 3-0, όταν ο Ντράγκους υποδέχθηκε την μπάλα από τον Μαν και πλάσαρε από κοντά, για άλλο ένα γκολ!

Το εν λόγω σκορ, παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με το σύνολο του Ιορντανέσκου να παίρνει μία σπουδαία νίκη.

Συνθέσεις

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσου) : Νίτα, Μπάντσου, Μπούρτσα, Ντράγκουσιν, Ράτσιου, Μ. Μάριν (75′ Ρους), Κομάν (62′ Μιχάιλα), Στάντσιου (86′ Ρατσοβίταν), Ρ. Μάριν, Μαν (62′ Χάτζι), Ντράγκους (75′ Πούσκας).

Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ) : Λούνιν, Ζιντσένκο, Ματβιένκο, Ζαμπάρνι, Κονόπλια, Σαπαρένκο (62′ Γιάρεμτσουκ), Στεπανένκο (62′ Μπράζκο), Μούντρικ, Σουντάκοφ (83′ Μαλινόφσκι), Τσιγκάνκοφ (62′ Γιαρμολένκο), Ντόβμπικ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected