Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ματς ακατάλληλο για…καρδιακούς, η Τουρκία έκαμψε τη σπουδαία Γεωργία! (vids)

Ματσάρα στο Signal Iduna Park, με την Τουρκία να παίρνει τη νίκη στο πιο δραματικό σε εξέλιξη ματς της 1ης αγωνιστικής της τελικής φάσης.

Η Γεωργία αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, τα έδωσε όλα για το θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν κατόρθωσε να δώσει χαρά στους πολλούς φίλους της που βρέθηκαν απόψε στο Ντόρτμουντ.

Ειδικά τα τελευταία λεπτά, “έσπασαν” καρδιές, καθώς η ομάδα που απέκλεισε την Εθνική μας, έχασε τεράστιες ευκαιρίες να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως στο τελευταίο λεπτό (και ενώ ο Μαρμαντασβίλι ανέβηκε για το τελευταίο στημένο), οι Τούρκοι βγήκαν σε κενή εστία και “έγραψαν” το τελικό 3-1.

Το φιλμ

Η Τουρκία «μπήκε» δυναμικά στο ματς. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 25ο λεπτό, κατάφερε να βρει δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο. Η μπάλα στρώθηκε στον Μιλντίρ, που με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 1-0!

Μάλιστα, ενάμισι λεπτό αργότερα, σκόραρε και ο Γιλντίζ με κοντινή προβολή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Εν τέλει, αντί για προβάδισμα δύο τερμάτων, η Τουρκία ισοφαρίστηκε. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κοτσορασβίλι βρήκε τον Μικαουτάτζε στην καρδιά της περιοχής, που πλάσαρε στην κλειστή γωνία και «έγραψε» το 1-1!

Οι ακίνδυνοι έως εκείνο το χρονικό σημείο Γεωργιανοί, άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και ξεκίνησαν να έχουν τις δικές τους καλές στιγμές.

Η γκολάρα του Γκιουλέρ, ωστόσο, στο 65ο λεπτό, τους «έκοψε» τα πόδια. Ο νεαρός «μάγος», έστειλε την μπάλα με φοβερό… κεραυνό, σε ένα σημείο που ο Μαμαρντασβίλι δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Στο 70′ ο Κοτσορασβίλι άδειασε τον Ακαϊντίν, σε μια φοβερή ενέργεια, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει σημαδεύοντας το δοκάρι του Γκινόκ.

Τα…αδιανόητα πράγματα συνεχίστηκαν στο Βεστφάλεν, καθώς η ύχη αλλά και ο Ακαϊντίν στέρησαν το γκολ από τους Γεωργιανούς στα τελευταία λεπτά!

,
Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ο Μαρμαντασβίλι ανέβηκε να βοηθήσει επιθετικά σε μια εκτέλεση κόρνερ. Ο Ακτούρκογλου πήρε την μπάλα στην περιοχή άμυνας και με σπριντ προς την αντίπαλη εστία έδωσε τέλος σε ένα σπουδαίο ματς!

Συνθέσεις

Τουρκία (Βιντσέντσο Μοντέλα) : Γκινόκ, Καντογλού, Μιλντίρ (85′ λ.τ. Τσελίκ), Μπαρντακσί, Ακαϊντίν, Αϊχάν (79′ Ντεμιράλ), Τσαλχάνογλου (90+2′ Οζκάν), Γιλντίζ (85′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ (79′ Γιαζίτσι), Κοκτσού, Γιλμάζ

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ) : Μαρμαντασβίλι, Ντβάλι, Κβιρκβέλια (85′ Ζιζβιβάτζε), Κάσια, Τσιταϊσβίλι (74′ Λοτσοσβίλι), Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάτζε (72′ Νταβιτασβίλι), Μεκβαμπισβίλι (89′ Αλτουνασβίλι), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P