Κατηγορίες
Αθλήματα

Βερολίνο: Η Αζαρένκα σταμάτησε ξανά τη Σάκκαρη (vids)

H Βικτόρια Αζαρένκα, μετά το τουρνουά της Ρώμης τον περασμένο Απρίλιο, επικράτησε ξανά της Μαρίας Σάκκαρη με 6-4, 6-2 έπειτα από μία ώρα και 32 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο τουρνουά στο Βερολίνο, ενώ παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ της απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια σε 4-0.

Η 34χρονη Λευκορωσίδα και πρώην Νο1 του κόσμου, τελείωσε το ματς 3 άσους (4 διπλά λάθη), την ίδια ώρα που η Σάκκαρη είχε 7 και άλλα τόσα διπλά λάθη. Η Αζαρένκα πέρασε το 58% των πρώτων service, κέρδισε το 80% των πόντων (28/35) και το 56% στο δεύτερο (14/25) έσβησε και τα 2 break-points της Σάκκαρη, ενώ η ίδια εκκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 9 ευκαιρίες για break.

Παράλληλα η Αζαρένκα είχε 14 winners, έναντι 21 της Σάκκαρη, αλλά και 21 αβίαστα λάθη με την Ελληνίδα τενίστρια να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 32 αβίαστα λάθη και 18 λιγότερους πόντους (55-73).

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο δύσκολα hold για την κάθε παίκτρια, με τη Σάκκαρη να σβήνει διπλό break-point, για να κάνει το 1-0, ενώ στη συνέχεια η Αζαρένκα ισοφάρισε σε 1-1 σβήνοντας επίσης 2 break-points της Σάκκαρη.

Το καθοριστικό break στο 1ο set ήρθε στο 7ο game, με την Αζαρένκα να προηγείται με 4-3 και αμέσως μετά με 5-3, για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Αζαρένκα πήρε τον έλεγχο από την αρχή του set και με δύο breaks (1-0, 3-0), αλλά και 2 holds έκανε το 4-0. Η Σάκκαρη προσπαθούσε να κρατήσει το service της, ενώ από την άλλη δυσκολεύονταν να βρει λύσεις στο service της Αζαρένκα (πήρε μόλις 6 πόντους).

Η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 4-1 και 5-2 όπου χρειάστηκε να σβήσει και match-point με την Αζαρένκα να παίρνει τις μπάλες στα χέρια κλείνοντας την αναμέτρηση και σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα Ζεϊνέπ Σονμάζ.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected