Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Φρανσίσκο Κονσεϊσάο : Το…μήλο κάτω από τη μηλιά και το ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ! (vid)

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο σκόραρε το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στην Τσεχία και έγινε ο ήρωας της χώρας, 24 χρόνια μετά το χατ τρικ του πατέρα του Σέρτζιο στο EURO 2000 απέναντι στη Γερμανία… Ενός παιδιού, που κλώτσησε μικρός την μπάλα στη Θεσσαλονίκη και στα ασπρόμαυρα.

Ποια όμως η σύνδεσή του με τον ΠΑΟΚ;

Όπως αναφέρει το SDNA, ήταν Γενάρης του 2008 όταν ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήρθε στη Θεσσαλονίκη από το Κουβέιτ για λογαριασμό του Δικεφάλου και λίγο καιρό μετά έφερε μαζί την οικογένειά του. Μαζί και ο νεαρός Φρανσίσκο, ο οποίος κλώτσησε για πρώτη φορά την μπάλα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στις οποίες άλλωστε έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία επτά ετών.

Μόλις ο Σέρτζιο σταμάτησε από την ενεργό δράση και τελείωσαν τα καθήκοντά του ως τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην Πορτογαλία και πήγε στην Μπελενένσες, στη συνέχεια στα μικρά τμήματα της Σπόρτινγκ, για να ακολουθήσουν η Παντροένσε και τελικά η Πόρτο.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι «δράκοι» τον πούλησαν στον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2022 έναντι 5.000.000 ευρώ, και τον πήραν ξανά πίσω με τα διπλάσια λεφτά 2 χρόνια αργότερα.

Πλέον, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην Πόρτο με την οποία φέτος έπαιξε 43 παιχνίδια, σημειώνοντας 8 γκολ και μοιράζοντας παράλληλα ισάριθμες ασίστ, κατακτώντας το κύπελλο της Πορτογαλίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected