Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ματσάρα ολκής στο Volksparkstadion, η Αλβανία πήρε τον βαθμό στις καθυστερήσεις! (vids)

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Euro ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε το απόγευμα της Τετάρτης (19/6)!

Στο πρώτο ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων, Κροατία και Αλβανία παρέδωσαν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου, με την…μπίλια να κάθεται τελικά στο “Χ” με γκολ στις καθυστερήσεις.

Μοιραίος αλλά και…ωραίος ο Κλάους Γκιασούλα της Ντάρμσταντ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 72′. Έξι λεπτά μετά με δικό του αυτογκόλ, η Κροατία έπαιρνε προβάδισμα στο σκορ, κάνοντας την ανατροπή μέσα σε ένα δίλεπτο, όμως ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έδωσε τον βαθμό τις ισοπαλίας στο 90+5′ με το πρώτο του τέρμα στην Εθνική Αλβανίας!

Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο για τις δύο ομάδες, καθώς μόνο η νίκη θα τους κρατούσε πιο…ζεστούς για την πρόκριση, ειδικά αν το άλλο παιχνίδι του ομίλου (Ισπανία-Ιταλία) ολοκληρωθεί επίσης ισόπαλο.

Το φιλμ

Η Αλβανία ξεκίνησε ιδανικά το ματς. Πίεζε ψηλά, δεν επέτρεπε στην Κροατία να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα κι όπως και με την Ιταλία, προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία. Ο Χισάι έκανε τη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας και ο Λάτσι με κεφαλιά νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Η ομάδα του Σιλβίνιο ήταν πολύ καλή στο γήπεδο και πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 31ο λεπτό. Από ένα ασυνήθιστο λάθος του Λούκα Μόντριτς, ο Ασλάνι βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο – γνώριμος στο ελληνικό κοινό – Λιβάκοβιτς έκανε σπουδαία επέμβαση.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν γινόταν να παραμένει ικανοποιημένος από την εικόνα της Κροατίας και στο ημίχρονο έβγαλε από το γήπεδο τους Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και Λόβρο Μάγιερ. Οι φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 έγιναν πιο επιθετικοί και ο Στρακόσια στο 51′ με μία σημαντική απόκρουση διατήρησε την Αλβανία μπροστά στο σκορ, σε πλασέ του Σούτσιτς.

Ωστόσο, η Κροατία είχε «μέταλλο» και ήταν αποφασισμένη να πάρει την νίκη. Στο 74ο λεπτό ο Άντε Μπούντιμιρ πλάσαρε υπέροχα στην κλειστή γωνία του Στρακόσια για την ισοφάριση (1-1), ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα το αυτογκόλ του Γκιασούλα έδωσε το προβάδισμα στους Κροάτες.

Ο Γκιασούλα όμως, λυτρώθηκε διόρθωσε το λάθος του και στο 90+5′ σαν ο από μηχανής Θεός της Αλβανίας ισοφάρισε σε 2-2, βάζοντας φωτιά στον 2ο όμιλο.

Συνθέσεις

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς) : Λιβάκοβιτς, Πέρισιτς (84′ Σόσα), Γιουράνοβιτς, Γβάρντιολ, Σούταλο, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (46′ Πάσαλιτς), Κράμαριτς (85′ Μπατούρινα), Μάγιερ (46′ Σούτσιτς), Πέτκοβιτς (69′ Μπούντιμιρ)

Αλβανία (Σιλβίνιο) : Στρακόσα, Μιτάι, Χουσάι, Τζιμσίτι, Αγιέτι, Ασλάνι, Ραμαντάνι (85′ Χότζα), Μπαϊράμι, Ασάνι (64′ Σεφέρι), Λάτσι (72΄Γκιασούλα), Μανάι (85′ Ντάκου)

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ισπανία 1 1 0 0 3 0 3 3
2 Ιταλία 1 1 0 0 2 1 1 3
3 Αλβανία 2 0 1 1 3 4 -1 1
4 Κροατία 2 0 1 1 2 5 -3 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected