Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πάθος και ψυχή η Πορτογαλία, το γύρισε στην πρεμιέρα με Τσεχία (vids)

Τα “είδε όλα” κόντρα στην Τσεχία η Πορτογαλία αλλά κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με “χρυσή αλλαγή” τον Κονσεϊσάο.

Το ματς είχε καταιγιστικό ρυθμό, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να έχει σημαντικές ευκαιρίες να “καθαρίσει” από νωρίς, όμως οι Τσέχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 62′ και να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους.

Μια απρόσεκτη απόκρουση του Στάνιεκ και χτύπημα της μπάλας στο γόνατο του Χράνετς, έφερε το ματς στα ίσια στο 69′ για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, όταν ο Κονσεϊσάο “λύτρωσε” την ομάδα του, ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθεια στην τελική φάση του Euro 2024.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Πορτογαλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι οι Ίβηρες είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 8′ με τον Λεάο να βρίσκει τον Ρονάλντο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πίεζε, όμως δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, αφού οι Τσέχοι αμύνονταν καλά.

Στο 26′ ο Μπρούνο έψαξε τον Λεάο, όμως εκείνος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του.

Στο 31’ ίσως από θέση οφσάιντ έκανε το σουτ αλλά ο Στάνιεκ τον νίκησε και δύο λεπτά μετά με μαγικό τακουνάκι έβγαλε τετ-α-τετ τον Βιτίνια αλλά ο μέσος της Παρί δεν τα κατάφερε.

Όπως δεν τα κατάφερε στις καθυστερήσεις και πάλι ο CR7 πού είχε ξανά τον Στάνεκ να του «λέει» όχι και το ημίχρονο να φεύγει με 0-0.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ρονάλντο απείλησε για άλλη μία φορά με κεφαλιά. Στο 54ο λεπτό ο Νταλότ με σέντρα στόχευσε το κεφάλι του Κριστιάνο, όμως μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στην απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε ο Ρονάλντο στο 58’ ο Στάνιεκ είχε απάντηση και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι Πορτογάλοι αδυνατούσα να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους με επιτυχία και αυτή, μετά την πάσα του Τσουφάλ, στρώθηκε στον Πρόβοντ. Ο χαφ της Σλάβια Πράγας δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και εκτέλεσε εντυπωσιακά τον Κόστα στο 62ο λεπτό, για το 1-0.

Πολύ γρήγορα η Πορτογαλία κατάφερε να αντιδράσει. Στο 69’ ο Στάνιεκ απέκρουσε την σέντρα του Μέντες που έγινε από τα αριστερά, έστειλε όμως την μπάλα πάνω στον Χράνατς και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η Πορτογαλία τελικά έφτασε στην ολική ανατροπή με τον ήρωας της… βραδιάς, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο. Ο Νέτο απείλησε από πλάγια, με τον τερματοφύλακα των Τσέχων να μη διώχνει πειστικά. Εκεί πετάχτηκε ο Κοσνεϊσάο και με κοντινό πλασέ στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 2-1.

Συνθέσεις

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ) : Ντιέγκο Κόστα, Μέντες (90′ Νέτο), Ντίας, Πέπε, Κανσέλο (90′ Σεμέδο), Νταλότ (63′ Ινάσιο), Μπρούνο Φερνάντες, Βιτίνια (90′ Κονσεϊσάο), Λεάο (63′ Ζότα), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ) : Στάνιεκ, Κρέιτσι, Χόλες (90-3′ Χορί), Χράνετς, Σούτσεκ, Ντούντερα, Τσουφάλ, Σουλτς (79′ Σεβτσίκ), Προβόντ (79′ Μπαράκ), Κούστα (60′ Λιγκρ), Σικ (61′ Τσίτιλ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Τουρκία 1 1 0 0 3 1 2 3
2 Πορτογαλία 1 1 0 0 2 1 1 3
3 Τσεχία 1 0 0 1 1 2 -1 0
4 Γεωργία 1 0 0 1 1 3 -2 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P