Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το 2×2 η Γερμανία και με το…ενάμιση πόδι στα νοκ άουτ (vids)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Γερμανία επικράτησε με 2-0 της Ουγγαρίας και ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Κορυφαίοι για τους οικοδεσπότες οι Γκούντογκαν, Τα και Νόιερ (όποτε χρειάστηκε), με τους Ούγγρους να έχουν τις στιγμές τους στο ματς αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Έτσι, δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα πρόκρισης για τους Μαγυάρους, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο για επιθετικό φάουλ στο πρώτο γκολ των Γερμανών, όσο και για ένα χέρι στο 87′.

Η ομάδα του Γιουλιαν Νάγκελσμαν ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ. Στους 6 βαθμούς με 7-1 τέρματα η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν, που ακόμα και αν δεν έχει «καθαρίσει» μαθηματικά, δεν θα χάσει ούτε την πρόκριση, ούτε την πρωτιά.

Το φιλμ

Στον ύπνο θέλησε να πιάσει η Ουγγαρία τη Γερμανία και έπειτα από μόλις 15 δευτερόλεπτα λίγο έλειψε να το καταφέρει όμως μετά τη βαθιά μπαλιά και την αργή αντίδραση του Κίμιχ ο Νόιερ βγήκε και σταμάτησε τον Σαλάι.

Αφού γλύτωσε, η Mannschaft πήρε άμεσα τα ηνία του ματς και είχε δύο κολλητές φάσεις στο 12′ και το 13′ όμως ο Μπόλα με ισάριθμες καταπληκτικές αμυντικές ενέργειες πάνω στους Χάβερτς και Άντριχ αντίστοιχα έδιωξε τον κίνδυνο.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στο δικό της μισό, όμως πλήρωσε τη μισή στιγμή ατομικής αδράνειας. Στο 22′ ο Γκουντογκάν συγκρούστηκε με τον Όρμπαν μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός των Ούγγρων δεν μπόρεσε να κόψει, ο τερματοφύλακας, Γκουλάσι, δεν βγήκε και ο άσος της Μπαρτσελόνα αντιλήφθηκε πρώτος την κατάσταση, έδωσε στον Μουσιάλα, ο οποίος από κοντά έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει δύο γκολ στο Euro (1-0).

Το outsider, που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση 4 λεπτά αργότερα αλλά το καταπληκτικό φάουλ του Σόμποζλαϊ έβγαλε δύσκολα ο Νόιερ και στη συνέχεια η Γερμανία είχε την μπάλα και τον πλήρη έλεγχο χάνοντας τη μεγαλύτερη επόμενη ευκαιρία το 44′ με τον σκόρερ, όμως η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και το 1-0 παρέμεινε.

Στην επανάληψη η Ουγγαρία μπήκε για να παίξει ό,τι χαρτί της είχε μείνει και στο 60’ θα μπορούσε να το έχει κάνει τη ζημιά αλλά μετά τη σέντρα του Σαλάι η κεφαλιά του Βάργκα πέρασε μόλις έξω.

Ο Νάγκελζμαν είχε αλλάξει το σχήμα του ρίχνοντας στο ματς βαρύ φορ, τον Φίλγκρουγκ, αντί του false-nine, Χάβερτς η κατοχή ήταν σταθερά κοντά στο 65% και στο 67’ ήρθε το γκολ που καθάρισε το ματς για τη Mannschaft.

Σε εκείνο το σημείο ο Μίτελστεντ ανέβηκε από αριστερά και έκοψε στο πέναλτι για τον Γκουντογκάν, ο οποίος, με μια επαφή που θα ζήλευαν πολλοί επιθετικοί, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκουλάσι (2-0).

Ο τελευταίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος που το σκορ έμεινε χαμηλά για την Ουγγαρία, καθώς στο 74’ έβγαλε το σουτ του Κίμιχ και ένα λεπτό μετά έπεσε και απέκρουσε εκείνο του Σανέ για να διατηρηθεί το 2-0 μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : Νόιερ, Μίτελστεντ, Κίμιχ, Τα, Ρούντιγκερ, Κρόος, Άντριχ (72′ Τσαν), Βιρτς (58′ Σανέ), Μουσιάλα (72′ Φιούριχ), Γκούντογκαν (84′ Ούνταβ), Χάβερτς (58′ Φίλκρουγκ)

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι) : Γκουλάτσι, Ντάρνταϊ, Φιόλα, Ορμπάν, Κέρκεζ (75′ Ζόιτ Νάγκι), Μπόλα (75′ Άνταμ), Σάφερ, Άνταμ Νάγκι (64′ Κλέινχεϊσλερ), Σάλαϊ (87′ Σόμποθ), Σομποζλάι, Βάργκα (87′ Γκάζνταγκ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Γερμανία 2 2 0 0 7 1 6 6
2 Ελβετία 1 1 0 0 3 1 2 3
3 Ουγγαρία 2 0 0 2 1 5 -4 0
4 Σκωτία 1 0 0 1 1 5 -4 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected