Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισόπαλο το ματς στο RheinEnergieStadion, βαθμός “χρυσάφι” για την Ελβετία (vids)

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Σκωτία και Ελβετία, στο ματς που ολοκλήρωσε τη δεύτερη αγωνιστική στον 1ο όμιλο του Euro 2024.

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και κρατάει την πρόκριση στα χέρια της, την οποία μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και με ήττα από τη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, οι Βρετανοί με νίκη κόντρα στην Ουγγαρία θα φτάσουν τους τέσσερις βαθμούς και θα βάλουν υποψηφιότητα για μία από τις καλές τρίτες ομάδες των ομίλων.

Με γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο 13ο λεπτό, η Σκωτία πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι, αλλά η Ελβετία ισοφάρισε νωρίς με γκολάρα του Σακίρι και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική του Euro 2024. Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για γκολ νίκης, με τους Σκωτσέζους να έχουν δοκάρι και τους Ελβετούς δύο τέρματα που δεν μέτρησαν για οφσάιντ.

Το φιλμ

Οι Σκωτσέζοι αγωνιζόμενοι με γενναιότητα, κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 16ο λεπτό, έπειτα από μία προσπάθεια του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ.

Η Ελβετία, έπρεπε να αντιδράσει και άμεσα πήρε την κατοχή της μπάλας, με σκοπό να ανακτήσει και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο του «Ράιν Ενεργκί» της Κολωνίας.

Ο Σερντάν Σακίρι ξέρει την μπάλα που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν και το απέδειξε τη στιγμή που εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο σφάλμα του Ράλστον στο 26ο λεπτό για να «γράψει» τον Άνγκους Γκαν, σημειώνοντας ένα «γκολ – σωστή ζωγραφιά» (1-1).

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, οι Ελβετοί αναθάρρησαν και έψαξαν άμεσα δεύτερο τέρμα με τον Σιλβάν Βίντμερ, ο οποίος αστόχησε από καλή θέση.  Στο 32’ ο Εντόι «χόρεψε» την σκωτσέζικη άμυνα για να νικηθεί τελικά από τον Άνγκους Γκαν.

Στην επόμενη φάση, ο ακραίος που ανήκει στην Μπολόνια, κατόρθωσε να βρει δίχτυα με το τέρμα του ωστόσο να ακυρώνεται για off side. Η Σκωτία χρειάστηκε τον τερματοφύλακά της για να ανταποκριθεί στην πίεση της Ελβετίας και να κλείσει το ημίχρονο στο 1-1, όπερ και εγένετο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Εντόι στο 59’ βρήκε μια πραγματικά καλή στιγμή για τους Ελβετούς, αποτυγχάνοντας να «πλασάρει» σωστά τον Σκωτσέζο τερματοφύλακα.

Σε αυτή τη φάση, ο Κίεραν Τίρνεϊ αποσύρθηκε με πρόβλημα τραυματισμού, περιορίζοντας έτι περαιτέρω τις επιλογές του Κλαρκ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αισθητά πεσμένος και το 1-1 διατηρούνταν άκοπα.

Στο 67’ ήταν η σειρά των Σκωτσέζων να απειλήσουν την εστία του Ζόμερ, με τον Χάνλεϊ να σημαδεύει από πολύ κοντά το κάθετο δοκάρι του Ελβετού (σε μία φάση που δημιούργησε η εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον). Οι Σκωτσέζοι το πάλευαν με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει.

Ο Μπριλ Εμπολό στο 82’ έφυγε σαν σαίτα στην πλάτη της σκωτσέζικης άμυνας και «έσκαψε» τον Γκαν, σε μία φάση copy paste του τρίτου τέρματος που είχε σημειώσει στο παιχνίδι με την Ουγγαρία. Ωστόσο, υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ και το γκολ δεν μέτρησε με το 1-1 να παραμένει.

Συνθέσεις

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ) : Γκαν, Τίρνεϊ (61′ λ.τ. ΜακΚένα), Χέντρι, Χάνλεϊ, Ρόμπερτσον, Ράλστον, ΜακΓκρέγκορ, Γκίλμουρ (79′ ΜακΛιν), ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν (90+1′ Κρίστι), Άνταμς (90+1′ Σάνκλαντ)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν) : Ζόμερ, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Ακάνζι, Άμπισερ, Βίντμερ (86′ Στεργίου), Τσάκα, Φρόιλερ (75′ Σιέρο), Σακίρι (60′ Εμπολό), Βάργκας (75′ Ρίντερ), Εντόι (86′ Αμντουνί)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Γερμανία 2 2 0 0 7 1 6 6
2 Ελβετία 2 1 1 0 4 2 2 4
3 Σκωτία 2 0 1 1 2 6 -4 1
4 Ουγγαρία 2 0 0 2 1 5 -4 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P