EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ανατροπή ελπίδας για την Ουκρανία! (vids)

Η Σλοβακία βρέθηκε κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα της έδινε το πάνω χέρι για την πρόκριση, όμως η Ουκρανία δεν “μάσησε” και με την ανατροπή στο σκορ, διατήρησε τις ελπίδες για το εισιτήριο στα νοκ άουτ.

Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα, μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στο Βέλγιο, πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον ίδιο “θύτη”, τον Σρανζ και έδειξε ικανή για το 2×2, όμως οι αλλαγές του Σεργκέι Ρεμπρόφ στο δεύτερο μέρος, άλλαξε το ρου της ιστορίας.

Με τα τέρματα των Σαπαρένκο και Γιαρμολένκο, η Ουκρανία έφερε…τούμπα το ματς, έφτασε τους 3 βαθμούς, και θα τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο.

Το φιλμ

Με «ορμή» και ψυχολογία από τη νικηφόρα πρεμιέρα, το σύνολο του Φρανσέσκο Καλτσόνα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 11′ είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Ιβάν Σρανζ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι από κοντινή απόσταση.

Ό,τι δεν κατόρθωσε να κάνει σε εκείνη τη φάση ο επιθετικός της Σλάβια Πράγας, το έκανε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 17ο λεπτό, ο Χάρασλιν γύρισε στην περιοχή και ο Σρανζ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, για το 1-0.

Στη συνέχεια, το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Γιαρμολένκο δεν κατόρθωσε να βρει εστία, μετά από κοντινή προβολή στο 29′, ενώ στο 34ο λεπτό, ο Τίμτσουκ εκτέλεσε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Έπειτα από αρκετή ώρα και μετά από την προσπάθεια της Ουκρανίας να ισοφαρίσει, οι Σλοβάκοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους και απείλησαν με τον Χάρασλιν, ο οποίος είδε το σουτ του, να σταματάει στον Λούνιν, στο 44′.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ουκρανοί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και κατ’ επέκταση στην ισοφάριση, όταν μετά από μία υποδειγματική επίθεση, ο Σαπαρένκο πλάσαρε εύστοχα, για το 1-1, στο 54′.

Εν συνεχεία, υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα στο ματς, όπου ο ρυθμός είχε πέσει, με τους παίκτες του Ρεμπρόφ, σε εκείνο το σημείο, να είναι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη θέληση, για τη νίκη.

Και έτσι, στο 80′, οι Ουκρανοί έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Σαπαρένκο, βρήκε με άψογη μπαλιά τον Γιάρεμτσουκ και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έφερε… τούμπα το ματς.

Συνθέσεις

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα) : Ντουμπράβκα, Χάντσκο (67′ λ.τ. Σούσλοφ), Πέκαρικ, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Ντούντα (60′ Μπένες), Κούτσκα, Λομπότκα, Χαράσλιν (67′ Όμπερτ), Σρανζ (86′ Σάουερ), Μπόζενικ (60′ Στρέλετς)

Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ) : Τουρμπίν, Ζιντσένκο, Τίντσκουκ, Ματβιγιένκο, Μπρέζκο (85′ Σίντορτσουκ), Σαπαρένκο, Μούντρικ (85′ Μαλινόφσκι), Γιαρμολένκο (67′ Ζούμπκοφ), Σουντάκοφ, Ντόβμπικ (67′ Γιάρεμτσουκ)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ρουμανία 1 1 0 0 3 0 3 3
2 Σλοβακία 2 1 0 1 2 2 0 3
3 Ουκρανία 2 1 0 1 2 4 -2 3
4 Βέλγιο 1 0 0 1 0 1 -1 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P