Κατηγορίες
Διάφορα

Τεράστια η μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία, Αργολίδα και Αρκαδία. Πληροφορίες για νεκρό στη Μυρτιά! (vids)

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε Αλποχώρι και Φραγκαπήδημα, και επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το μέτωπο στο Αλποχώρι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, ένας άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου και γίνονται προσπάθειες ανάνηψης στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Δυστυχώς, οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του…

Η φωτιά σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, εκδηλώθηκε στην περιοχή του Φραγκοποδήματος, κατακαίγοντας ελαιώνες και δασικές εκτάσεις και λόγω των ανέμων πολύ γρήγορα άρχισε να απειλεί τα Χανάκια, τη Μυρτιά και το Αλποχώρι, απειλώντας κατοικίες.

Από τις αρχικές προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και εννέα οχήματα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες.

Έκλεισε λίγο μετά τις 18.00 η Εθνική Πύργου – Πατρών από Χανάκια μέχρι και Δουναίικα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Η φωτιά πέρασε το Μεσολογγάκι και κατευθύνθηκε προς τη Μυρτιά.

Δύσκολη φωτιά στην Αργολίδα: Εκκενώθηκαν Κρανίδι και Πετροθάλασσα, σε αυλές σπιτιών οι φλόγες

Δύσκολη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αργολίδα, με την οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη, ενώ οι Αρχές καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν περιοχές κοντά στα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κρανίδι έχει εκκενωθεί προληπτικά, όπως και η Πετροθάλασσα, οι κάτοικοι της οποίας καλούνται να φύγουν προς την Ερμιόνη. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και τρία ελικόπτερα, προσεγγίζουν 2 αεροσκάφη και ένα ακόμα ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, μίλησε στο iefimerida.gr και είπε ότι η φωτιά στο Κρανίδι έχει φτάσει σε αυλές σπιτιών, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει καεί κάποιο σπίτι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαντζούνης, η φωτιά συνεχίζει να έχει μεγάλες διαστάσεις, ενώ έχει μπει μέσα στον ιστό και καίει σε τέσσερα μέτωπα, σε Κρανίδι, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι.

Ο κ. Μαντζούνης αναφέρει ότι οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει από νωρίς και έχουν πλέον ενισχυθεί, ενώ συνδράμουν μηχανήματα στην επιχείρηση και αναμένεται να πέσει ο αέρας.

Κάηκαν σπίτια στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες, καθώς φωτιές καίνε σχεδόν στη μισή Ελλάδα. Μία από τις μεγάλες πυρκαγιές είναι εκείνη στη Μεγαλόπολη, όπου έχουν καεί και σπίτια.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Χωρέμη, που ήδη είχε εκκενωθεί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, κάηκαν πέντε σπίτια και άλλα υπέστησαν ζημιές.

«Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό», δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος. «Οι καταστροφές είναι αρκετές, γύρω στα πέντε σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και άλλα έχουν υποστεί ζημιές», συμπλήρωσε, ενώ επεσήμανε ότι είχαν απομακρυνθεί οι κάτοικοι.

«Έχουν καεί τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού, θα ξεκινήσουν σύντομα τα συνεργεία την αποκατάσταση. Δεν φέρνουμε ακόμα τον κόσμο στον χωριό, δεν μπορούν να μείνουν αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι το θετικό είναι πως αυτή την ώρα υπάρχει ένα μέτωπο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected