Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισοπαλία σαν…ήττα για Γεωργία και Τσεχία (vids)

Δεν ανέδειξε νικητή το πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας στο Volksparkstadion του Αμβούργου.

Σε ένα δραματικό σε εξέλιξη ματς, η Γεωργία προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και η Τσεχία ισοφάρισε στο δεύτερο, και με τα δεδομένα στο 6ο όμιλο, δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ, που απέκλεισε την Εθνική μας στον τελικό του Nations League, αποδείχτηκε…σκληρό καρύδι για τους Τσέχους, που θεωρούνταν το φαβορί. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μικαουτάτζε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, έδωσε το προβάδισμα στους Γεωργιανούς, με τον Σικ να φέρνει το ματς στα ίσια λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Παρά την πίεση στη συνέχεια, η Τσεχία δεν κατόρθωσε να φτάσει στην ανατροπή (κορυφαίος ο Μαμαρντασβίλι, που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων), ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γεωργία λίγο έλειψε να κάνει το…μπαμ, αλλά ο Λομπιανίτζε αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Το φιλμ

Η Τσεχία μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3′ είχε διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει εμφατικά και στις δύο περιπτώσεις. Ένα λεπτό αργότερα, ο τερματοφύλακας της Γεωργίας έδιωξε την κεφαλιά του Πάτρικ Σικ. Οι Τσέχοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, με τους Γεωργιανούς να ψάχνουν τη στιγμή τους στην αντεπίθεση.

Στο 24′ η Τσεχία βρήκε δίχτυα. Ο Χλόζεκ σούταρε από τα αριστερά στην περιοχή, ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του επιθετικού της Τσεχίας και στη συνέχεια στο χέρι του. Έτσι, το γκολ ακυρώθηκε μετά από ειδοποίηση από το VAR.

Οι Τσέχοι συνεχώς απειλούσαν πότε με τον Σικ, που τελείωσε το πρώτο μέρος με πέντε τελικές, πότε με τον Χλόζεκ. Στο 45+1′ άλλαξαν όλα. Ο Κβαρατσχέλια έκανε το γέμισμα από τα δεξιά εκτελώντας φάουλ. Ο Κάσια κοντρόλαρε, ντρίμπλαρε εντυπωσιακά και δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσέχο τερματοφύλακα.

Ωστόσο, ο Χράνατς βρήκε την μπάλα με το απλωμένο χέρι του, ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μικαουτάτζε εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Οι Τσέχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Σικ, όμως ο Μαμαρντασβίλι φώναξε εκ νέου παρών.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η Τσεχία συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία. Η ανασταλτική λειτουργία των Γεωργιανών τα πήγαινε καλά, ενώ η ομάδα του Σανιόλ χτύπησε και στην αντεπίθεση, με τον Μεκβαμπασβίλι να έχει καλή στιγμή για γκολ στο 57′.

Δύο λεπτά αργότερα, η Τσεχία έφερε το ματς στα ίσα. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Λινγκρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με τον Σικ να παίρνει το ριμπάουντ και με το στήθος να κάνει το 1-1.

Η Τσεχία συνέχιζε να “βομβαρδίζει” και απειλούσε συνεχώς την εστία του Μαμαρντασβίλι, ο οποίος ήταν ηρωικός.

Στο 77ο λεπτό, ο Χιτίλ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού οι Τσέχοι είχαν κατασκηνώσει μπροστά από την εστία των Γεωργιανών. Όμως, δεν έβρισκαν το γκολ.

Μάλιστα, οι Γεωργιανοί είχαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το παιχνίδι. Έτρεξαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Λομπανίτζε βρέθηκε απέναντι από τον Στάνεκ. Ωστόσο, εκτέλεσε ψηλά άουτ, με το 1-1 να μένει έως το τελευταίο σφύριγμα.

Συνθέσεις

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ) : Μαμαρντασβίλι, Ντβάλι, Κβιρκβέλια (81′ Γκβελεσιάνι), Κάσια, Τσιταϊσβίλι (62′ Λοχοσβίλι), Κακαμπάτζε, Μεκβαμπισβίλι, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια (82′ Λομπιανίτζε), Νταβιτασβίλι (62′ Τσακβετάτζε), Μικαουτάτζε (88′ Κβιλιτάια)

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ) : Στάνιεκ, Κρέιτσι, Χόλες, Χράνατς, Γιουράσεκ (81′ Σεβτσίκ), Κούφαλ, Πρόβοντ (81′ Μπαράκ), Σούτσεκ, Χλόζεκ (55′ Λινγκρ), Τσέρνι (55′ Γιούρασεκ), Σικ (68′ λ.τ. Χίτιλ)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Τουρκία 1 1 0 0 3 1 2 3
2 Πορτογαλία 1 1 0 0 2 1 1 3
3 Τσεχία 2 0 1 1 2 3 -1 1
4 Γεωργία 2 0 1 1 2 4 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected