Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Γαλλία και Ολλανδία, στο πρώτο 0-0 της τελικής φάσης (vids)

Ολλανδία και Γαλλία προσέφεραν ένα αρκετά ποιοτικό παιχνίδι με εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως δεν σκόραραν και έτσι το ματς του “Red Bull Arena” ανέδειξε το πρώτο ματς χωρίς τέρματα στην τελική φάση του Euro 2024.

Οι δύο ομάδες έχουν από τέσσερις βαθμούς και εφόσον κερδίσουν στα ματς με Αυστρία και Πολωνία αντίστοιχα, θα περάσουν…χέρι χέρι στην επόμενη φάση.

Το φιλμ

Τα πρώτα λεπτά είχαν υψηλό ρυθμό, με αμφότερες τις ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά τους τερματοφύλακες να απαντούν. Στο 14′ ήρθε η σημαντικότερη, έως τότε, στιγμή με τον Ραμπιό να βγάζει τον Γκριεζμάν μόνο του με το τέρμα, αλλά τον επιθετικό της Ατλέτικο να γλιστράει πριν σκοράρει.

Από το 20′ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, με τις φάσεις πλέον να εμφανίζονται με το… σταγονόμετρο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν παρόμοια. Οι Γάλλοι απείλησαν πρώτοι στο 63′ με μία κεφαλιά του Τσουαμενί που πέρασε οριακά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τιράμ έβγαλε τον Γκριεζμάν απέναντι από τον Φερμπρούχεν, αλλά ο Ολλανδός κίπερ είπε και πάλι «όχι».

Στο 69′ οι Ολλανδοί σκόραραν με τον Σίμονς, μετά από μία φάση διαρκείας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Ντάμφρις που φερόταν να επηρεάζει τη φάση. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση ενός αγώνα που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Συνθέσεις

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν) : Φερμπρούχεν, Ακέ, Ντούμφρις, Φαν Ντάικ, Ντε Βρι, Ρέιντερς, Σούτεν (73′ Βαϊνάλντουμ), Χάκπο, Φρίμπονγκ (73′ Χερετράουντα), Σίμονς (72′ Φέρμαν), Ντεπάι (79′ Βέγκχορστ)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ) : Μαϊνιάν, Τέο Ερνάντεζ, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75′ Κομάν), Τσουαμενί, Καντέ, Γκριεζμάν, Τουράμ (75′ Ζιρού)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολλανδία 2 1 1 0 2 1 1 4
2 Γαλλία 2 1 1 0 1 0 1 4
3 Αυστρία 2 1 0 1 3 2 1 3
4 Πολωνία 2 0 0 2 2 5 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected