Κατηγορίες
Διάφορα

Ο Άκης Σκέρτσος μας επαναφέρει στην τάξη : “Η Ελλάδα η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ”

Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και της ισπανικής κεντρικής τράπεζας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος καταλήγει στα συμπεράσματα ότι η Ελλάδα είναι «η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ» ενώ «παραμένει μια σχετικά φθηνή χώρα σε σχέση με τα άλλα μέλη της ΕΕ», αγνοώντας επιδεικτικά την πραγματικότητα.

Μάλιστα σε ανάρτηση του ανέφερε ότι η Ισπανία έκανε λάθος που κατάργησε τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο προσπαθώντας να πείσει τον Έλληνα καταναλωτή.

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί η τιμή του ελαιόλαδου, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στα ύψη.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2024 είναι αυξημένη κατά 56,8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023 έναντι 50% που είναι η αύξηση στην Ευρωζώνη. Γεγονός που προκαλεί την οργή των καταναλωτών.

Στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος κάνει λόγο για «το αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό» κατηγορώντας την αντιπολίτευση στην Ελλάδα που επικαλείται τη χώρα της Ιβηρικής για «λάθος συνταγή».

Ο Άκης Σκέρτσος παραθέτει «τρία στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση διότι προέρχονται από επίσημες πηγές της Eurostat και της Ισπανικής κεντρικής τράπεζας» και διαμηνύει ότι «δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην επώδυνη περιπέτεια της πολυετούς κρίσης».

Επί της ουσίας επαναλαμβάνεται το ίδιο αφήγημα από την κυβέρνηση που χρησιμοποιήθηκε για τη φορολόγηση στα καύσιμα που χτυπάει κόκκινο στην Ελλάδα λεηλατώντας το λαϊκό εισόδημα.

*Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected