Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το Βέλγιο άνοιξε…λογαριασμό και ο 5ος όμιλος έχει τετραπλή ισοβαθμία! (vids)

Το Βέλγιο έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Ρουμανία και δεν έκανε τα ίδια λάθη όπως στην πρεμιέρα με τη Σλοβακία.

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο επικράτησε με 2-0 και με την πρώτη της νίκη στον 5ο όμιλο, έχει πλέον βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Αυτές βεβαίως ισχύουν και για τους Ρουμάνους, που την τελευταία αγωνιστική κοντράρονται με τη Σλοβακία, σε ένα γκρουπ που όλες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς!

Το γκολ του Τίλεμανς μόλις στο 2ο λεπτό, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σημερινό ματς, καθώς ανάγκασε το συγκρότημα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου να αναπροσαρμόσει από νωρίς τα πλάνα του.

Ο Λουκάκου σκόραρε ξανά, αλλά…λογάριασε χωρίς το VAR, με τους Ρουμάνους να έχουν σημαντικές ευκαιρίες να φτάσουν στην ισοφάριση. Όμως ο Ντε Μπρόινε ήταν εκεί για να “λυτρώσει” το Βέλγιο και να σημειώσει το δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά σήμανε και το τέλος για την αποψινή, τελευταία αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής στους ομίλους του Euro 2024.

Το φιλμ

Η ανάγκη του Βελγίου για νίκη ήταν τεράστια και μονόδρομος ένα δυνατό ξεκίνημα. Οι παίκτες του Τεντέσκο μπήκαν σαν «κόκκινοι διάβολοι» στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ιδανική εκκίνηση. Αφού χρειάστηκαν μόλις 74 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν το σκορ. Ο Λουκάκου έφυγε στην κόντρα, μοίρασε στον Ντοκού, που έδωσε ξανά στον 31χρονο φορ της ομάδας και αυτός έστρωσε την μπάλα στον Τίλεμανς, που με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Αυτό το τέρμα ευνόησε ώστε να αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό η αναμέτρηση, καθώς το πλάνο που μπορεί να είχαν οι Ρουμάνοι για σφιχτό παιχνίδι, πήρε… περίπατο με τη «καλημέρα». Δεν άργησαν, μάλιστα, να βρουν την πρώτη τους φάση, με τον Μ. Μαρίν να σεντράρει ωραία από τα αριστερά και τον Μπούρκα να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Καστέλς, με την κεφαλιά που έκανε.

Ο Τίλεμανς στο 11’ σούταρε από το σημείο που σκόραρε στο 2’, με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα, ενώ καθαρή ευκαιρία για το 2-0 είχε το Βέλγιο στο 13’. Ο Λουκάκου απαλλάχθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο με το εκτόπισμά του, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως ήθελε από εξαιρετική θέση, η μπάλα κόντραρε στον Ντραγκούσιν και πέρασε έξω σε κόρνερ.

Καλή στιγμή είχαν οι «κόκκινοι διαβόλοι» και λίγο μετά, με τον Λουκεμπάκιο να φέρνει την μπάλα στο αριστερό, αλλά ο Νίτσα είχε απάντηση στο γλυκό πλασέ που έκανε.

Στο 23’ ο Ντοκού μπούκαρε απ’ τ’ αριστερά, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά τον έκοψαν οι Ρουμάνοι την ύστατη στιγμή.

Μία από τις λίγες και πιο αξιόλογες φάσεις της Ρουμανίας στο πρώτο μέρος έγινε στο 24’, με τον Μιχάιλα να φεύγει στην κόντρα, αλλά το σουτ του βρήκε στον Βερτόνχεν.

Η κατοχή της μπάλας έφτασε ακόμη και στο 72%-28% υπέρ του Βελγίου, το οποίο είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 43’. Ο Λουκεμπάκιο μοίρασε κάθετα για τον Ντε Μπρόινε, αλλά παραδόξως το σουτ του άσου της Μάντσεστερ Σίτι ήταν αδύναμο. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή πριν την ανάπαυλα έγινε από πλευράς Ρουμανίας, με τον Μπούρτσα να κάνει άστοχη κεφαλιά στο 45’.

Η Ρουμανία ανασυγκροτήθηκε στην ανάπαυλα και μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, χάνοντας καλή στιγμή στο 48’. Βγήκε στην κόντρα με τον Μιχάιλα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό, με την μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 64’ ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση, έπειτα από υποδειγματική ανάπτυξη του Βελγίου και μαγική πάσα του Ντε Μπρόινε, ωστόσο το γκολ που σημείωσε ο Βέλγος επιθετικός και πάλι ακυρώθηκε (ως οφ σάιντ). Είναι το τρίτο τέρμα του Ρομέλου Λουκάκου που ακυρώνεται στη διοργάνωση!

Στο 66’ και πάλι ο Βέλγος θηριώδης επιθετικός προσπάθησε να σκοράρει, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στον Νίτα. Στο 68’ ήταν η σειρά της Ρουμανίας να απειλήσει με τον Μαν.

Tο Βέλγιο λυτρώθηκε οριστικά στο 80’ από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ που έχει με τον Νίτα για να «γράψει» το 2-0 και να κλειδώσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που φέρνει και τις τέσσερις ομάδες του πέμπτου ομίλου, ισόβαθμες με τρεις βαθμούς. Η ασίστ προήλθε από τον Καστέλς.

Ο Λουκάκου ακόμη… έχανε ευκαιρίες για το πρώτο του γκολ (89’), ενώ τα πάντα επί της ουσίας είχαν κριθεί για τις δύο ομάδες.

Συνθέσεις

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο) : Καστέλς, Τεάτ (77′ λ.τ. Ντεμπάστ), Καστάνιε, Βερτόγκεν, Φαές, Ονάνα, Τίλεμανς (72′ Μανγκαλά), Ντοκού (72′ Καράσκο), Λουκεμπάκιο (56′ Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου) : Νίτα, Μπάντσου, Ράτιου, Μπούρτσα, Ντραγκούσιν, Μάριος Μάριν (68′ Ολάρου), Μιχάιλα (68′ Χάτζι), Μαν, Στάντσιου, Ραζβάν Μάριν, Ντράγκους (81′ Άλιμπετς

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ρουμανία 2 1 0 1 3 2 1 3
2 Βέλγιο 2 1 0 1 2 1 1 3
3 Σλοβακία 2 1 0 1 2 2 0 3
4 Ουκρανία 2 1 0 1 2 4 -2 3
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P