Κατηγορίες
Διάφορα

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κλήθηκε στην Μόσχα. Το Κρεμλίνο ξεκίνησε τα αντίποινα με πυραυλική επίθεση στην Οδησσό (vid)

Το πρωί της Δευτέρας (24/6) η Ρωσία έπληξε με πυραύλους Kalibr έναν σιδηροδρομικό σταθμό και μια αποθήκη στην Οδησσό, όπου ήταν αποθηκευμένα όπλα που προμήθευε το ΝΑΤΟ. Η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αυξάνεται μετά την επίθεση στην Κριμαία, και οι Ρώσοι απειλούν με αντίποινα τους Αμερικανούς, εισάγοντας σενάρια για πιθανή επίθεση κοντά στα ρωσικά σύνορα

“Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίθεση με πυραύλους ATACMS στη Σεβαστούπολη, από την οποία είχαμε νεκρούς αμάχους, θα έχει συνέπειες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε εχθροπραξίες, η άμεση εμπλοκή σε εχθροπραξίες που καταλήγουν στο θάνατο Ρώσων αμάχων, αυτό, φυσικά, δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες, ποιες ακριβώς, θα δείξει ο χρόνος», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά τον βομβαρδισμό της Σεβαστούπολης από αμερικανικής κατασκευής πυραύλους.

Ο Πεσκόφ αποκάλεσε τον ίδιο τον βομβαρδισμό βάρβαρο και πρόσθεσε ότι οι ανακριτικές αρχές εργάζονται πυρετωδώς για το θέμα αυτό.

«Βλέπουμε πολύ καλά ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό, ο Πρόεδρος Πούτιν, μόλις την περασμένη εβδομάδα μίλησε για το ποιος ελέγχει τη στόχευση αυτών των τεχνολογικά σύνθετων πυραύλων, οι οποίοι δεν είναι ουκρανικοί», πρόσθεσε ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Κάλεσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να κάνουν ερωτήσεις σε ξένους δημοσιογράφους, γραμματείς τύπου αρχηγών κρατών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, «γιατί η κυβέρνησή τους σκοτώνει παιδιά από τη Ρωσία».

Η επίθεση στην Σεβαστούπολη έχει εξοργίσει τη Μόσχα για ανταπόδοση κατά των ΗΠΑ
Στις 23 Ιουνίου στις 12:15 ώρα Μόσχας, ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στη Σεβαστούπολη με πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς.

Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις από αυτούς. Η κεφαλή κατακερματισμού του πέμπτου πυραύλου εξερράγη στον αέρα, έχοντας ως αποτέλεσμα Τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους (δύο παιδιά και δύο ενήλικες).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του διευθυντή του Τμήματος Υγείας της Σεβαστούπολης, Βιτάλι Ντενίσοφ, τραυματίστηκαν 153 άτομα, 79 νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων τα 27 ήταν παιδιά.

Όπως είπε ο κυβερνήτης της πόλης Μικαήλ Ραζνοζάεφ, οι ειδικοί αποφασίζουν για τη μεταφορά 15-20 θυμάτων στη Μόσχα.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι χθες ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μια Συναγωγή, δύο Ορθόδοξες Εκκλησίες και ένα φυλάκιο της Αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Η επίθεση στην Κριμαία και η τρομοκρατική επίθεση στο Νταγκεστάν έγιναν την ίδια μέρα προκαλώντας μεγάλη οργή στη Μόσχα, που θα απαντήσει κατά των ΗΠΑ.

Πηγή : pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected