Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Ισπανία των αλλαγών νίκησε και απέκλεισε την Αλβανία (vids)

Με το 3×3 ολοκλήρωσε την παρουσία της στους ομίλους η Ισπανία και χωρίς απώλειες, συνεχίζει στα νοκ άουτ του Euro 2024.

Η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε νίκησε και την Αλβανία, η οποία ήθελε μόνο το τρίποντο στο σημερινό ματς, κι έτσι αποχαιρετά τη διοργάνωση με συγκομιδή τον έναν βαθμό κόντρα στην Κροατία.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή σημείωσε στο 13′ ο Φεράν Τόρες, μια Ισπανία που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς στον όμιλο.

Το φιλμ

Έχοντας εκείνοι να κερδίσουν περισσότερα πράγματα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε είχε την ποιότητα να ισορροπήσει άμεσα το ματς και τελικά να πάρει τον έλεγχο, φτάνοντας στο προβάδισμα πριν το τέταρτο στο ματς. Ο Φεράν Τόρες υποδέχθηκε την ασίστ του Ντάνι Όλμο και από διαγώνια θέση πλάσαρε για το 0-1 της ομάδας του, με τη βοήθεια του δοκαριού.

Η φάση εξετάστηκε και για οφσάιντ, όμως ο σκόρερ ήταν σε καλή θέση. Μετά το τέρμα, ο ρυθμός «πάγωσε» λίγο, με τη φιλοξενούμενη να διατηρεί την κυκλοφορία της μπάλας. Η Αλβανία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά η διαφορά δυναμικής ήταν εμφανέστατη. Ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν είχε και το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι το σφύριγμα του Νάιμπεργκ.

Στο δεύτερο μέρος, το μοτίβο δεν άλλαξε πολύ. Το 2-0 θα μπορούσε να έρθει στο 46’, όμως η προσπάθεια του Χοσέλου έξυσε το αριστερό δοκάρι του Στρακόσια. Όσο ο χρόνος κυλούσε, η Ισπανία έκανε διαχείριση, με δεδομένο πως είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».

Η Αλβανία, από την άλλη, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στην πρώτη της μεγάλη στιγμή, μετά από 63 λεπτά αγώνα. Εκεί, έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ, ο Μπρόγια βρέθηκε απέναντι από την εστία και το σουτ του σταμάτησε ο Ράγια με υπέροχο τρόπο.

Με τη λήξη να πλησιάζει, οι δύο ομάδες φάνηκαν να συμβιβάζονται με το σκορ, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Βέβαια, η γηπεδούχος προσπάθησε να βάλει το γκολ της τιμής, όταν ξύπνησε όμως ήταν ήδη αργά.

Συνθέσεις

Αλβανία (Σιλβίνιο) : Στρακόσα, Μιτάι, Μπάλιου, Τζιμσίτι, Αγιέτι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Μπαϊράμι (70′ Χότζα), Ασάνι (81′ Μούτσι), Λάτσι (70′ Μπερίσα), Μανάι (59′ Μπρόγια)

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε) : Ράγια, Γκριμάλντο, Νάβας, Λαπόρτ (46′ Λε Νορμάντ), Βίβιαν, Μερίνο, Ζουμπιμέντι, Οϊαρθάμπαλ (62′ Φερμίν Λόπεθ), Φεράν Τόρες (71′ Γιαμάλ), Όλμο (84′ Μπαένα), Χοσέλου (72′ Μοράτα)

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ισπανία 3 3 0 0 5 0 5 9
2 Ιταλία 3 1 1 1 3 3 0 4
3 Κροατία 3 0 2 1 3 6 -3 2
4 Αλβανία 3 0 1 2 3 5 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected