Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στο 90+10′ η λύτρωση για την Ουγγαρία! (vids)

Ένα παιχνίδι ακατάλληλο για…καρδιακούς το αποψινό στο MHP Arena της Στουτγκάρδης!

Τόσο γιατί κινήθηκε στην κόψη του ξυραφιού, όσο και για το φινάλε, καθώς η Ουγγαρία κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 90+10′ χάρη στο γκολ του νεοεισελθόντα Τσόμποτ, διατηρώντας έτσι τις ελπίδες για πρόκριση μέσα από τις καλύτερες τρίτες.

Μια ομάδα που είδε λίγο νωρίτερα τον Βάργκα να τραυματίζεται σοβαρά στο 74ο λεπτό, καθώς έπεσε αναίσθητος μετά από σύγκρουση με αντίπαλο και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι ενθαρρυντικές.

Την ίδια ώρα, η Σκωτία αποχαιρετά τη διοργάνωση, όντας η δεύτερη ομάδα μετά την Πολωνία που μένει εκτός.

Το φιλμ

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ίσως να ήταν το χειρότερο πρώτο 45λεπτο σε αυτό το Euro. Εντυπωσιακό στοιχείο ότι η κατοχή της Σκωτίας στο πρώτο 20λεπτο που άγγιξε το 75% (τελικά με τη λήξη του 1ου ημιχρόνου η κατοχή ήταν 64%, έναντι 36%), αλλά όπως συνέβη και στα προηγούμενα δύο ματς της ομάδας του Στιβ Κλαρκ, δεν είχε καμία έμπνευση μεσοεπιθετικά. Όχι ότι τα πήγε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα η Ουγγαρία.

Πάντως, μπόρεσε να κρατήσει σφιχτά τα νώτα της και έμοιαζε πιο ικανή να πετύχει ένα γκολ, ειδικά αν μπορέσει να αξιοποιήσει τη σχετική δυναμική που ανέπτυξε στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους. Παρακολουθώντας πάντως την αναμέτρηση είχες την αίσθηση ότι όποια ομάδα πετύχει το πρώτο γκολ, μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό.

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα καταγράφεται με την ωραία κεφαλιά του Μάρτον Ντάρνταϊ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 64ο λεπτό. Λίγο αργότερα είχαμε τον τραυματισμό του Βάργκαπου απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο και έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ποδοσφαιριστής έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο και έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Η Ουγγαρία ξύπνησε αργά απειλώντας στα τελευταία λεπτά, αρχικά στο 90′ με το σουτ του Σάφερ που απέκρουσε ο Γκαν, ένα λεπτό αργότερα το κοντινό σουτ του Σόμποσλαϊ, έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκαν και στο 92΄ είχε δοκάρι με τον Τσόμποτ.

Η λύτρωση για την Ουγγαρία ήρθε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεωνόταν μετά το γύρισμα του Σάλαι, ο Τσόμποτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Συνθέσεις

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ) : Γκαν, ΜακΚένα, Χέντρι, Χάνλεϊ, Ρόμπερτσον (89′ Μόργκαν), Ράλστον (83′ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, Γκίλμουρ (83′ Κρίστι), ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν (76′ Άρμστρονγκ), Άνταμς (76′ Σάνκλαντ)

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι) : Γκουλάτσι, Ντάρνταϊ (74′ Σαλάι), Μπότκα, Ορμπάν, Κερκέζ (86′ Τσόμποτ), Μπόλα (86′ Νάγκι), Στάιλς (61′ Νάγκι), Σάφερ, Σάλαϊ, Σομποζλάι, Βάργκα (74′ λ.τ. Άνταμ)

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Γερμανία 3 2 1 0 8 2 6 7
2 Ελβετία 3 1 2 0 5 3 2 5
3 Ουγγαρία 3 1 0 2 2 5 -3 3
4 Σκωτία 3 0 1 2 2 7 -5 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected