Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Γαλλία άφησε δύο βαθμούς κόντρα στην αδιάφορη Πολωνία και μαζί την 1η θέση! (vids)

Η Γαλλία ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Πολωνία, ώστε να κατακτήσει την 1η θέση στον 4ο όμιλο, όμως δεν το έπραξε.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν για ακόμη ένα ματς στο Euro 2024 δεν έθελξε, ήταν αναποτελεσματική και δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Πολωνία, μένοντας στο 1-1.

Κάπως έτσι, οι «τρικολόρ» πέρασαν στα νοκ-άουτ ως δεύτεροι μετά τη νίκη της Αυστρίας επί της Ολλανδίας (2-3) και περιμένουν να μάθουν αντίπαλο από τον 5ο όμιλο.

Ο Εμπαπέ με το πρώτο του γκολ σε Euro άνοιξε το σκορ με πέναλτι για τους Γάλλους, οι οποίοι έπεσαν πάνω στον εντυπωσιακό Σκορούπσκι, ενώ ο Λεβαντόφσκι με τον ίδιο τρόπο και με… διπλή προσπάθεια (σ.σ. δόθηκε επανάληψη) ισοφάρισε για τους Πολωνούς που αποχαιρέτησαν το τουρνουά με ψηλά το κεφάλι.

Το φιλμ

Η Γαλλία είχε καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 11΄. Μετά από γύρισμα του Ντεμπελέ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ερναντές έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Σκορούπσκι έδιωξε με τα πόδια.

Στο 19΄και πάλι η Γαλλία σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από αντεπίθεση ο Ντεμπελέ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά εκτέλεσε πάνω στον Πολωνό γκολκίπερ.

Στο 34΄η Πολωνία είχε πολύ καλή στιγμή με τον Λεβαντόφσκι ο οποίος έκανε κεφαλιά η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 45΄καλή ευκαιρία για τους Γάλλους. Ο Εμπαπέ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση και εκτέλεσε, αλλά ο Σκορούπσκι κράτησε ξανά όρθια την Πολωνία.

Στο 49΄ο Εμπαμπέ απείλησε το σουτ του όμως μπλοκαρίστηκε από τον Σκορούπσκι. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Εμπαμπέ απείλησε την αντίπαλη εστία η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 55΄η Γαλλία κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κιλιάν Εμπαμπέ και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό Euro 2024.

Το γκολ προκάλεσε έναν εφησυχασμό στους Γάλλους, ο Ντεσάν με την τριπλή αλλαγή που έκανε έδωσε ένα σινιάλο για οικονομία δυνάμεων και κάτι τέτοιο συνήθως ευνοεί πάντα την ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Ο Μπαπέ σπατάλησε ακόμα μία ευκαιρία (75’) και στην επόμενη φάση ήρθε η ψυχρολουσία. Ο άτσαλος Ουπαμεκανό ανέτρεψε τον Σβιντέρσκι εντός περιοχής και μετά από υπόδειξη του VAR, η μπάλα στήθηκε ξανά στα 11 βήματα.

Ο Μενιάν «ψάρεψε» τον αγχωμένο Λεβαντόφσκι στην πρώτη εκτέλεση, όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, αφού ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε κινηθεί πιο γρήγορα.

Ο «Λέβα» ήταν πιο ψύχραιμος και ισοφάρισε σε 1-1 (79’), ρίχνοντας τους Γάλλους από την κορυφή του ομίλου.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Ντεσάν στο χρόνο που απέμενε, είχαν βγει εντελώς εκτός ρυθμού. Οι Πολωνοί κράτησαν με ευκολία το τιμητικό 1-1 και γέμισαν εσωστρέφεια τους τρικολόρ, που ψάχνουν να βρουν τον καλό εαυτό τους.

Συνθέσεις

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ) : Μαϊνιάν, Τέο Ερνάντεζ, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ραμπιό (61′ Καμαβινγκά), Καντέ (61′ Γκριεζμάν), Τσουαμενί (81′ Φοφανά), Μπαρκολά (61′ Ζιρού), Ντεμπελέ (86′ Κόλο Μουανί), Εμπαμπέ

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ) : Σκορούπσκι, Ζαλέφσκι (65′ Σκόρας), Φρανκόφσκι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπέντναρεκ, Ζιελίνσκι, Σιμάνσκι (68′ Σφιντέρσκι), Μόντερ, Λεβαντόφσκι, Ουρμπάνσκι

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αυστρία 3 2 0 1 6 4 2 6
2 Γαλλία 3 1 2 0 2 1 1 5
3 Ολλανδία 3 1 1 1 4 4 0 4
4 Πολωνία 3 0 1 2 3 6 -3 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected