Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη νίκη για την ατσάλινη Αυστρία! (vids)

Η Αυστρία ήταν το outsider του 4ου ομίλου αλλά όχι μόνο το διέψευσε αλλά τερμάτισε στην πρώτη θέση!

Η εξαιρετική ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, που πετούσε…φωτιές στην επίθεση, νίκησε με 3-2 την Ολλανδία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γαλλίας κόντρα στην Πολωνία, κατετάγη πρώτη στον όμιλο της.

Κορυφαίος του γηπέδου ο εμπειρότατος Μαρσέλ Ζάμπιτσερ, ο οποίος είχε ηγετική μορφή και έχοντας τον ρόλο του ενορχηστρωτή, στέλνει την ομάδα του στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Από την άλλη, οι “οράνιε” θα προκριθούν όμως ως τρίτοι, κάτι που φάνταζε μάλλον απίθανο πριν την έναρξη των αγώνων…

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Αυστριακούς καθώς στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μάλεν έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με αποτέλεσμα το σύνολο του Ράνγκνικ να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 0-1.

Στη συνέχεια οι Ολλανδοί πήραν την μπάλα στα πόδια τους και ο Μάλεν έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το… αίμα του πίσω, καθώς στο 23ο λεπτό βρέθηκε απέναντι στον Πεντς αλλά αστόχησε.

Στο 38′ η Αυστρία είχε τριπλή ευκαιρία με Ζάμπιτσερ, Γκρίλις και Αρναούτοβιτς, κανείς όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βερμπρούχεν, μέσα μάλιστα από την περιοχή, με τα τελειώματα τους να είναι χλιαρά. Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το «έλα να δεις» σε ένα τρελό παιχνίδι που είχε τέσσερα γκολ, δύο ανατροπές και μία μεγάλη κερδισμένη την Αυστρία που… ξέρανε την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν και πανηγύρισε μία επική πρόκριση στον όμιλο απέναντι στα δύο μεγαθήρια, κατακτώντας παράλληλα και την πρώτη θέση του ομίλου.

Αρχικά στο 54′ ο Χάκπο με ωραίο πλασέ μετά από μία εξαιρετική αντεπίθεση έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Η εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το λεπτό και μετά το γκολ της ισοφάρισης έδειχνε Ολλανδία, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σμιντ με κεφαλιά να κάνει το 1-2.

Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε αρκετά μετά το γκολ αυτό οι Ολλανδοί πίεσαν με μεγάλο ρίσκο αφήνοντας κενά στην άμυνά τους όμως δικαιώθηκαν με το γκολ του Ντεπάι στο 73′.

Η Αυστρία δεν το έβαλα, κάτω και ούτε πτοήθηκε. Έτσι, δεν άφησε τους Ολλανδούς να χαρούν, με τον με τον Ζάμπιτσερ να κάνει το σουτ από δύσκολη γωνία στα αριστερά της περιοχής και πλάσαρε πανέμορφα για το 3-2 των Αυστριακών.

Το σκορ έμεινε έως το φινάλε, με τους παίκτες του Ράνγκνικ να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους.

Συνθέσεις

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν) : Φερμπρούγκεν, Ακέ (65′ Φαν ντε Βεν), Χεερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ντε Βρι, Φέρμαν (35′ Σίμονς), Ράιντερς (65′ Βαϊνάλντουμ), Σχάουτεν, Χάκπο, Μάλεν (72′ λ.τ. Βέγκχορστ), Ντεπάι

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ) : Πεντς, Πρας, Πος, Βέμπερ, Λίνχαρτ (62′ Μπάουμγκαρτνερ), Γκρίλιτς (64′ Κούερφελντ), Σάιβαλντ, Βίμερ (63′ Λάιμερ), Σμιντ (90+2′ Βάιμαν), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (78′ Γκρέγκοριτς)

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αυστρία 3 2 0 1 6 4 2 6
2 Γαλλία 3 1 2 0 2 1 1 5
3 Ολλανδία 3 1 1 1 4 4 0 4
4 Πολωνία 3 0 1 2 3 6 -3 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected