Διάφορα

Νάουσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ανεμογεννήτριες (vids)

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας συζητήθηκε το αγωνιώδες αίτημα πολιτών για να ματαιωθεί η εγκατάσταση φαραωνικού αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή του Βερμίου.

Μέλη της κίνησης “SOS Βέρμιο” και πολίτες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης, μπροστά στο Κιόσκι απ’ όπου πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο Νάουσας.

Εκεί σε ειδική συνεδρίαση συζητήθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και οι ενέργειες που οφείλεται να γίνουν ώστε να αποτραπεί, έστω και την ύστατη στιγμή, η φαραωνική και καταστροφική εγκατάσταση.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι του Δήμου και ολοκληρώθηκε με ομόφωνη απόφαση. Πάντως, κατά τη συζήτηση ακούστηκαν διάφορα «ενδιαφέροντα», κυρίως όταν έγινε αναδρομή στα γεγονότα τα οποία έφεραν την κατάσταση μέχρι εδώ.

Ο Δήμαρχος Νάουσας παρέπεμψε στη συνεδρίασης της 5ης Ιουλίου 2022 και τις ενέργειες που επακολούθησαν, κάνοντας σαφέστατη αναφορά για καθυστερήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα ο ποίος επέστησε την προσοχή σχετικά με την εμπιστοσύνη που θα έχει ο Δήμος στο κλιμάκιο που θα στείλει για έλεγχο!

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε εύλογα ερωτήματα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Καρανικόλας αποκάλυψε ότι το Νοέμβριο του 2022 απέστειλε κλιμάκιο στην περιοχή το οποίο «τα βρήκε όλα καλά» και γι’ αυτό δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο!

Πάντως, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους πολίτες έγινε σαφές ότι ο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο καθιστά τα τοπικά αιρετά συλλογικά όργανα σε φορείς γνωμοδοτικού μόνο χαρακτήρα, χωρίς να έχουν κανέναν δικαιοδοτικό ρόλο στην έκδοση των σχετικών αδειών.

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να παρακολουθείται η εξέλιξη των εργασιών και να κατατεθούν «ασφαλιστικά μέτρα» μόλις διαπιστωθεί κάποια παρεκτροπή και ταυτόχρονα να αναδειχθεί το θέμα επικοινωνιακά με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή : Verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P