Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Πήρε και Γκέλιο η Athens Kallithea

Μετά τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη, η Athens Kallithea ανακοίνωσε τη δεύτερη μεταγραφή της.

Ο λόγος για τον Γιάννη Γκέλιο, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Ιωνικό (1 Ιουλίου 2024), με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των ιατρικών εξετάσεων.

Ο 32χρονος τερματοφύλακας έχει παραστάσεις από τη δεύτερη κατηγορία στη Γερμανία και την Τουρκία, ενώ τον περσινό χειμώνα ήρθε στην Ελλάδα και εντυπωσίασε στον Ιωνικό κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24.

Γεννημένος στo Άουγκσμπουργκ, ο Γκέλιος αναδείχθηκε από την ακαδημία της τοπικής ομάδας, όπου μέτρησε 112 συνολικά συμμετοχές σε διάστημα οκτώ σεζόν με τις ρεζέρβες της δεύτερης ομάδας στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας, ενώ η πρώτη ομάδα αγωνιζόταν στην Bundesliga.

Φεύγοντας από τον σύλλογο της γενέτειράς του, ο Γκέλιος ανέβηκε στις κατηγορίες της Γερμανίας, μετρώντας 37 συμμετοχές ως βασικός (10 clean sheets) στη Χάνσα Ρόστοκ της 3. Liga τη σεζόν 2018/19, και συνέχισε με 63 συμμετοχές ως βασικός (18 clean sheets) στη Χόλσταϊν Κίελ της 2. Bundesliga από το 2019/20 έως το 2021/22.

Ο επόμενος σταθμός του Γκέλιου ήταν η Τουρκία, όπου σημείωσε 51 συμμετοχές ως βασικός (15 clean sheets) στη διάρκεια μιάμισης σεζόν στην Bandirmaspor της δεύτερης κατηγορίας.

Τον Ιανουάριο 2024, ο Γκέλιος ήρθε στην Ελλάδα για τον Ιωνικό, μετρώντας 12 συμμετοχές ως βασικός (4 clean sheets) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24, καθώς ο σύλλογος τερμάτισε τρίτος στην κούρσα ανόδου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected