Κατηγορίες
Διάφορα

Τουρίστρια προκάλεσε επεισόδιο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά συνελήφθησαν νοσοκόμα και τραυματιοφορέας!

Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκαν μια νοσοκόμα και ένας τραυματιοφορέας από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Ζακύνθου, μετά από επεισόδιο που προκάλεσε τουρίστρια, το περασμένο Σάββατο (22/6).

Το περιστατικό έκαναν γνωστό ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΖ και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ανεξήγητη βία από την αστυνομία κατά των υγειονομικών.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Γ.Ν. Ζακύνθου, τμήμα επειγόντων ώρα 6:30 π.μ. Σάββατο 22/6. Τι άλλο θα ζήσουμε αγαπητοί συνάδελφοι σε αυτή τη χώρα, σ’ αυτό το νησί, σ’ αυτό το νοσοκομείο… Προσήλθε στο εν λόγω τμήμα αλλοδαπή ασθενής γνωστή σε προσωπικό, Διεύθυνση Νοσηλευτικής υπηρεσίας και Διοίκηση του νοσοκομείου καθώς προ ημερών είχε ξαναέρθει δημιουργώντας προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς και όχι μόνο αναγκάζοντας το προσωπικό να κάνει αναφορά και να το κοινοποιεί στους ανωτέρω Διευθυντή και Διοικητή. Το ίδιο πρωί έχοντας την ίδια συμπεριφορά η νοσηλεύτρια βάρδιας έκανε το αυτονόητο κάλεσε στο αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου να έρθει και να προστατέψει εργαζόμενους και ασθενείς. Φθάνοντας στο συγκεκριμένο χώρο οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν από τη νοσηλεύτρια να υποβάλει μήνυση κατά της γυναίκας για να παρέμβουν αρνήθηκε ευγενικά η συνάδελφος ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός της κλήσης αλλά να επικρατήσει ηρεμία στο τμήμα. Και καλώς έπραξε καθόσον έπρεπε να γνωρίζουν αστυνομικοί ότι ψηφίστηκε και είναι ΝΟΜΟΣ του ΚΡΆΤΟΥΣ η αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον ενεργεί με βία σε εργαζόμενους και ασθενείς και δεν χρειάζεται καμία μήνυση από κανέναν εργαζόμενο. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα με αποτέλεσμα ο τραυματιοφορέας βάρδιας που ενεπλάκη στη διαδικασία να συρθεί από τους αστυνομικούς στο περιπολικό και μαζί με τη νοσηλεύτρια να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου αφήνοντας τα δύο τμήματα ακάλυπτα καθόσον δεν είχε τελειώσει το ωράριο τους. Μετά από λίγη ώρα και με κάποιες παρεμβάσεις αφέθηκαν ελεύθεροι! Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι η κατάληξη και βρεγμένοι και δαρμένοι! Περιμένουμε να πάρουν θέση Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ζακύνθου οι συνδικαλιστικοί φορείς τους και η διοίκηση του νοσοκομείου να μας εξηγήσουν τι έγινε και οι συνάδελφοι μας έγιναν αποδεκτές τέτοιων συμπεριφορών!»

Για το περιστατικό ο κ. Γιαννάκος, σημειώνει: «Όταν κατέφθασε η αστυνομία συνέλαβε δύο συναδέλφους, μία νοσηλεύτρια και έναν τραυματιοφορέα και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα τον τραυματιοφορέα τον πέταξαν κάτω για να του περάσουν χειροπέδες. Τραυματίσθηκε από την ανεξήγητη βία των αστυνομικών. Η αστυνομία κατάφερε με αυτή την ακατανόητη και περίεργη πράξη να αφήσει τα επείγοντα του νοσοκομείου ακάλυπτα από προσωπικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν βία, επεισόδια σε βάρος του προσωπικού και ασθενών στα νοσοκομεία.: «Τι και εάν έγινε κάτι τέτοιο. Η αστυνομία Ζακύνθου διέπετε από άλλους νόμους. Τι να πεις;» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή : imerazante.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected