Κατηγορίες
Διάφορα

Τραμπ σε Ζελένσκι : “Αν δεν ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις, ούτε σφαίρα θα δεις από μας”

Σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Reuters, δύο σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασαν στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο ένα πλάνο τερματισμού του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό το πλάνο θα μπορούσε να εφαρμοστεί εάν ο Τραμπ νικήσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Ουκρανία θα συνεχίζει να λαμβάνει αμερικανικά όπλα μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Τι Αναφέρει το Σχέδιο Τραμπ
Οι σύμβουλοι του Τραμπ προειδοποίησαν βέβαια πως εάν η Ρωσία αρνηθεί να συμμετάσχει η ίδια στις συνομιλίες ειρήνης για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, τότε η κυβέρνηση Τραμπ θα αύξανε τη στρατιωτική βοήθεια που αποστέλλει στον ουκρανικό στρατό. Αυτό αποκάλυψε συγκεκριμένα ο απόστρατος στρατηγός Κιθ Κέλογκ, ο οποίος είναι και πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο Κέλογκ και ο Φρεντ Φλέιτζ είναι οι δύο σύμβουλοι του Τραμπ που δημιούργησαν αυτό το σχέδιο τερματισμού του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Και οι δύο υπηρέτησαν ως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ μεταξύ 2017 και 2021.

Οι δύο άντρες παρουσίασαν την ιδέα τους στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο και σύμφωνα με αυτούς το πλάνο άρεσε στον Τραμπ.

Το εν λόγω σχέδιο του Κέλογκ και του Φλέιτζ είναι μέχρι στιγμής το πιο αναλυτικό πλάνο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία που έχει παρουσιάσει η ομάδα του Τραμπ μέχρι και σήμερα. Παλαιότερα, ο Τραμπ είχε προτείνει πως θα μπορούσε να τελειώσει τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο μέσα σε μία ημέρα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν ξέραμε πώς ακριβώς σκόπευε να το καταφέρει.

Αν και οι λεπτομέρειες του πλάνου δεν αποκαλύφθηκαν ακόμη δημόσια, η Μόσχα πρόλαβε να σχολιάσει την εν λόγω είδηση. Το Κρεμλίνο είπε συγκεκριμένα πως οποιοδήποτε σχέδιο ειρήνης που προτείνει μελλοντικά η κυβέρνηση Τραμπ -αν φυσικά εκλεγεί- θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα του πεδίου μάχης. Η Ρωσία διευκρίνισε ωστόσο πως ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανοιχτός σε συζητήσεις για τον τερματισμό της σύρραξης.

Πηγή : pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected