Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τζακάνι στο 90+8′ και πρόκριση για την Ιταλία! (vid)

Τι ματς Θεέ μου! Ένα ακόμη που κρίνεται με buzzer beater στη φετινή διοργάνωση!

Η Κροατία βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως λογάριαζε χωρίς τον Ματία Τζακάνι, ο οποίος έγινε η “χρυσή αλλαγή” του Λουτσιάνο Σπαλέτι και με ένα άπιαστο σουτ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε την Ιταλία στα νοκ άουτ.

Η ομάδα του συγκλονιστικού Λούκα Μόντριτς (αστόχησε σε πέναλτι και στην επόμενη φάση σκόραρε) έχει δύο βαθμούς και τέρματα 3-5, επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκριθεί ως καλύτερη τρίτη…

Το φιλμ

Μόλις στο 5ο λεπτό, η Κροατία απείλησε, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ που εξαπέλυσε ο Σούτσιτς.

Οι Κροάτες πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα, με την Ιταλία να ισορροπεί το ματς από το 20ό λεπτό και μετά. Μάλιστα, «ισοφάρισαν» τις καλές ευκαιρίες, όταν η κεφαλιά του Ρετέγκι πέρασε έξω, ενώ στο 27’ ο Λιβάκοβιτς πραγματοποίησε μία φοβερή απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Μπαστόνι.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο χώρες να απειλούν, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, από το οποίο όμως έλειψε το… γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Κροατία μπήκε δυναμικά και στο 54′ κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο ο Ντοναρούμα «νίκησε» τον Μόντριτς. Δύο λεπτά μετά όμως, ο αρχηγός της Κροατίας εξιλεώθηκε ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Μπούντιμιρ έκανε ένα πλασέ, ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε και ο Μόντριτς στο ριμπάουντ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ η Ιταλία αύξησε την πίεσή τους, αλλά η αμυντική λειτουργία των Κροατών ήταν εξαιρετική και δεν άφηνε τους παίκτες του Σπαλέτι να πλησιάσουν την περιοχή με ευκολία. Στο 90+8′ όμως ο Τζακάνι με μια γκολάρα… ξέρανε την Κροατία και έστειλε την Ιταλία στους «16».

Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στους “16”, στις 29 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Συνθέσεις

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς) : Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Στάντσιτς, Πόνγκρατσιτς, Σούταλο, Κόβατσιτς (70′ Ιβάνουσεκ), Μόντριτς (80′ Μάγιερ), Μπρόζοβιτς, Πάσαλιτς (46′ Μπούντιμιρ), Σούσιτς (70′ Πέρισιτς), Κράμαριτς (89′ Γιουράνοβιτς)

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι) : Ντοναρούμα, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81′ Τζακάνι), Μπαστόνι, Ζορζίνιο (81′ Φατζόλι), Ντιμάρκο (57′ Κιέζα), Ντι Λορέντσο, Πελεγκρίνι (46′ Φρατέζι), Μπαρέλα, Ρετέγκι, Ρασπαντόρι (75′ Σκαμάκα)

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ισπανία 3 3 0 0 5 0 5 9
2 Ιταλία 3 1 1 1 3 3 0 4
3 Κροατία 3 0 2 1 3 6 -3 2
4 Αλβανία 3 0 1 2 3 5 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected