Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ήρθε το αποτέλεσμα που ήθελαν και προκρίθηκαν “χέρι-χέρι” Ρουμανία και Σλοβακία (vid)

Από ένα γκολ σημείωσαν Ρουμανία και Σλοβακία, με αποτέλεσμα να προκριθούν αμφότερες στα νοκ άουτ του Euro 2024.

Η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου μάλιστα τερμάτισε στην 1η θέση, καθώς το Βέλγιο παραχωρούσε την ίδια ώρα την ισοπαλία στην Ουκρανία και έτσι στον επόμενο γύρο θα αναμετρηθεί με μία ομάδα από τις τρίτες των ομίλων.

Πρόκριση και για τους Σλοβάκους, σε μια σπουδαία επιτυχία για το συγκρότημα του Φραντσέσκο Καλτσόνα, που άφησε εκτός τους Ουκρανούς, οι οποίοι λογίζονταν ως φαβορί.

Το φιλμ

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε όμως στο σύνολο του Ιορντανέσκου και έλαβε χώρα στο 11ο λεπτό. Ο Ράτσιου πάτησε στην περιοχή και εκτέλεσε με όμορφο πλασέ, όμως ο Ντουμπράβκα απέκρουσε, με τον Χάτζι να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα, πάνω από την εστία.

Στο 22′, η Σλοβακία «προειδοποίησε» με τη «φαρμακερή» εκτέλεση φάουλ του Χαράσλιν που πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Καλτσόνα άνοιξαν το σκορ. Ο Κούτσκα σέντραρε στην περιοχή, η ρουμανική άμυνα δεν αντέδρασε σωστά και ο Ντούντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με άψογη κεφαλιά.

Πάντως, η «απάντηση» των Ρουμάνων ήταν άμεση και ήρθε από την άσπρη βούλα. Το φάουλ που κέρδισε ο Χάτζι στο 34′, μετατράπηκε σε πέναλτι, μέσω του VAR, με τον Ραζβάν Μάριν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να «γράφει» το 1-1.

Στο 43′, ο Ντράγκους έφυγε στην αντεπίθεση, όμως έκανε κακή επιλογή και το πλασέ του πέρασε αρκετά έξω.

Στην «εκκίνηση» της «επανάληψης», ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ελαφρώς μειωμένος, όμως δεν άργησε να έρθει… βροχή ευκαιριών! Οι ουρανοί άνοιξαν, η βροχόπτωση ήταν έντονη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές.

Στο 52′, ο Χαράσλιν επιχείρησε σουτ από την κλειστή γωνία, το οποίο σταμάτησε στον Νίτα, ενώ στο 61ο λεπτό, οι Ρουμάνοι έχασαν διπλή ευκαιρία με τους Ραζβάν Μάριν και Ντράγκους.

Τρία λεπτά αργότερα, η Σλοβακία έφτασε κοντά σε νέο προβάδισμα, αλλά ο Νίτα απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Στρέλετς, δίχως να τον αφήνει να πανηγυρίσει.

Όσο περνούσε η ώρα η Ρουμανία οπισθοχωρούσε, καθώς εκείνη τη βόλευε περισσότερη η ισοπαλία. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για να πετύχουν ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Συνθέσεις

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα) : Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Πέκαρικ (90+2′ Γκιομπέρ), Σκρίνιαρ, Βάβρο, Ντούντα (90+2′ Μπέρο), Κούτσκα, Λομπότκα, Χαράσλιν (70′ Σούσλοφ), Σρανζ (78′ Ντούρις), Στρέλετς (70′ Μποζενίκ)

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου) : Νίτα, Μπάντσου, Ράτιου, Μπούρτσα, Ντραγκούσιν, Μάριους Μάριν, Κομάν (56′ Σορέσκου), Χάτζι (66′ Μαν), Στάντσιου, Ραζβάν Μάριν (86′ Ρους), Ντράγκους (67′ Πούσκας)

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ρουμανία 3 1 1 1 4 3 1 4
2 Βέλγιο 3 1 1 1 2 1 1 4
3 Σλοβακία 3 1 1 1 3 3 0 4
4 Ουκρανία 3 1 1 1 2 4 -2 4
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected