Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Ο ΑΟ ΡΕΑ έφερε στην Ελλάδα τη Yudaya Nakayenze

Την τρίτη του μεταγραφή πραγματοποίησε ο ΑΟ ΡΕΑ.

Μετά τις Μαρία Γεωργούλα και Χριστίνα Μαργαρίτη, σειρά πήρε η 27χρονη Γιουντάγια Μακαγένζε από την Ουγκάντα και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρική αμυντικός, όσο και ως μέσος.

Στο Seminole State College της Φλόριντα αναδείχθηκε MVP το 2018 ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος (2018) και το 2019 στην καλύτερη πρώτη All American ομάδα. Έπειτα μεταγράφηκε στο Lindsay Wilson College στο Κεντάκι, όπου επίσης συμπεριλήφθηκε στις καλύτερες ομάδες το 2020 και το 2021 με 20 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Ακόμα, το 2020 αγωνίστηκε με την Εθνική Ουγκάντας στους προκριματικούς αγώνες για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, αλλά και στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών στο Μαρόκο το 2022. Διακρίνεται για την ταχύτητα της, τη μαχητικότητα της και τις ακριβείς πάσες της, ενώ έχει έφεση και στο σκοράρισμα.

Οι δηλώσεις της : «Αποφάσισα να έρθω στη Ρ.Ε.Α. λόγω της ποιότητας της, των βασικών της αξιών και πιστεύω ότι θα έχω μία πραγματική οικογένεια μακριά από το σπίτι μου. Κυνηγώ τα όνειρα μου στο ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος αυτής της ομάδας και ανυπομονώ για τις στιγμές που έρχονται με αυτήν. Οι στόχοι μου είναι να βοηθήσω τη ΡΕΑ να πετύχει τους δικούς της και ατομικά να είμαι ανάμεσα στις διακριθείσες του πρωταθλήματος εντός και εκτός γηπέδων».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected