Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη νίκη πρόκρισης για την Τουρκία! (vid)

Η Τουρκία νίκησε με 2-1 την Τσεχία και πήρε την πρόκριση για τα νοκ άουτ, αφήνοντας εκτός συνέχειας την αντίπαλό της.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα μπορεί να είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 20′ και να προηγήθηκε, όμως αγχώθηκε αρκετά για να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-1 επί της μαχητικής Τσεχίας. Όμως έκανε τη δουλειά και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστρία.

Απογοητευτική η παρουσία των Τσέχων, που έμειναν εκτός συνέχειας καθώς προκρίθηκε η Γεωργία.

Το φιλμ

Οι Τσέχοι ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν πολύ δυνατό ξεκίνημα, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού για τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση στους «16» Euro 2024. Μόλις στο 3ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Σιτίλ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Γκιουνόκ σε μία τρομερή επέμβαση.

Γενικότερα η Τσεχία είχε το πάνω χέρι, πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όλα αυτά τα γκρέμισε ο Μπαράκ, που την άφησε με δέκα παίκτες. Στο 20ο λεπτό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, κόβοντας τα φτερά της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως, με τους Τούρκους να κυριαρχούν, αλλά να μη γίνονται απειλητικοί.

Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 51′ ο Στάνιεκ αρχικά είπε όχι σε σουτ του Γιλντίζ μέσα από την περιοχή, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Τσαλχάνογλου με ένα υπέροχο σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Παρόλο που οι Τσέχοι ήταν με δέκα παίκτες, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο ματς. Στο 66′ ο Γκιουνόκ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σούτσεκ, ο οποίος με ένα σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Από ‘κει και έπειτα οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν ότι μπορούσαν για να φέρουν τούμπα το ματς, αλλά δεν το κατάφεραν. Αντίθετα, στο 90+4’ ο Τοσούν διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Συνθέσεις

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ) : Στάνιεκ (55′ λ.τ. Κοβάρ), Κρέιτσι, Χόλες, Χράνατς, Νταβίντ Γιουράσεκ (81′ Ματέι Γιουράσεκ), Κούφαλ, Πρόβοντ (75′ Λινγκρ), Σούτσεκ, Χλόζεκ (55′ Χορί), Μπαράκ, Σίτιλ (55′ Κούστα)

Τουρκία (Βιτσέντζο Μοντέλα) : Γκιουνόκ, Καντίογλου, Μουλντούρ, Ντεμιράλ, Ακαϊντίν, Γιουκσέκ (63′ Γιοκουσλού), Οζκάν (46′ Αϊχάν), Γιλντίζ (76′ Ακτουρκόγλου), Γκιουλέρ (75′ Τοσούν), Τσαλχάνογλου (87′ Κοκτσού), Γιλμάζ

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Πορτογαλία 3 2 0 1 5 3 2 6
2 Τουρκία 3 2 0 1 5 5 0 6
3 Γεωργία 3 1 1 1 4 4 0 4
4 Τσεχία 3 0 1 2 3 5 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected