Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Μην κατηγορείτε τους γονείς των αθλητών, εκπαιδεύστε τους! (του Γιάννη Ζαρώτη)

Γράφει ο Γιάννης Ζαρώτης, Αθλητικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό αποτελεί κομβικό στοιχείο για τη μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών.

Καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόση υποστήριξη θα έχει ένας αθλητής συναισθηματικά, πόσο συνεργάσιμος και δεκτικός θα είναι απέναντι στον προπονητή του, πόση προσπάθεια θα καταβάλλει σε κάθε περίπτωση για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του.

Είναι ο γονέας, που σαν ο πρώτος “εκπαιδευτικός” στη ζωή του παιδιού, θα του διδάξει τις έννοιες της υπευθυνότητας, της συνέπειας, του σεβασμού στους γύρω του, της θετικής στάσης προς “τρίτους”, θα δημιουργήσει τη βάση για να αναπτυχθεί η αυτοεκτίμηση του παιδιού, πάνω στην οποία θα δομήσει την αυτοπεποίθησή του, ακόμη και στον αθλητισμό. Όλα τα στοιχεία που παρέχονται στο παιδί, είναι ό,τι θα ζητούσε και ο προπονητής του, δουλεύοντας με νεαρούς αθλητές.

Η σημασία του γονέα καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι 3 στα 10 παιδιά εμπλέκονται στον αθλητισμό λόγω των γονέων τους, οι οποίοι “ασκούν επίδραση” και στην επιλογή του αθλήματος των παιδιών. Το 32% των παιδιών υποκινείται από την επιθυμία των γονιών του να συμμετάσχουν σε ένα συγκεκριμένο σπορ, δείχνουν οι έρευνες

Η συνέχεια στο talentabout.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected