Κατηγορίες
Super League 1 - Super League 2 - Γ Εθνική / Τοπικά

Οι εναρκτήριες ομιλίες στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, καλωσόρισε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και κατά την εναρκτήρια ομιλία του τόνισε -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

«Καλησπέρα σε όλους, χαιρετίζω με μεγάλη μου χαρά τον FIFA Regional Manager κύριο Gianni Manca και τον UEFA National Associations Advisor κύριο Jozef Kliment. Στον χρόνο που πέρασε προσπάθησα να πετύχω την εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της ΕΠΟ με τη FIFA και την UEFA. Η ανάπτυξη των σχέσεων με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες έγινε από τον 1ο χρόνο. Αυτό που με δίδαξε η 2ετία στην προεδρία της ΕΠΟ είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος της ΕΠΟ αν δεν είναι καλές οι σχέσεις με τις δυο υπερεθνικές ομοσπονδίες και δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία μαζί τους. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο πριν από τον αγώνα Ελλάδα-Γαλλία εγκρίθηκε από την UEFA η χρηματοδότηση για το πούλμαν της Εθνικής Ομάδας, το οποίο κόστιζε 300.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινε εξ’ ολοκλήρου από τη FIFA. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Διευθυντής της FIFA για τις 55 ομοσπονδίες, ο Ελκάν Μαμάντοφ πήγε να δει το πούλμαν, φωτογραφήθηκε μέσα σε αυτό και γενικότερα έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον. Όταν τον ρώτησα για το έντονο ενδιαφέρον του, μου είπε ότι θα του σταλεί συγχαρητήρια επιστολή από τον κ. Ινφαντίνο γιατί παρότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης υφίσταται για όλες τις ομοσπονδίες μόνο η ΕΠΟ ενδιαφέρθηκε και υλοποίησε το πρόγραμμα αυτό. Συνολικά, θεωρώ ότι αν δεν υπάρχουν θερμές και ειλικρινείς σχέσεις με τη FIFA και την UEFA δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν αυτά που επιθυμεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Ο εκπρόσωπος της FIFA συνεχάρη τη διοίκηση της ΕΠΟ στη ΓΣ της Ομοσπονδίας, για τη συνολική λειτουργία της και τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του FIFA Regional Manager κ. Gianni Manca:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ, εκ μέρους της FIFA. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς από τον Τζιάνι Ινφαντίνο και όλη τη διοίκηση της FIFA. Η ΕΠΟ έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα. Κάτω από την ηγεσία του κ. Μπαλτάκου και του κ. Εκτλεστικού Γραμματέα, έχετε καταγράψει μεγάλη πρόοδο. Μία σημαντική πρωτοβουλία ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και της Εθνικής Γυναικών. Επίσης, η FIFA χαιρετίζει τη δέσμευση της ΕΠΟ να υλοποιήσει τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να κάνει πολλά βήματα για τη χρηματοοικονομική ανάπτυξη. Πολλές συναντήσεις έχουν γίνει μεταξύ του προέδρου σας κ. Μπαλτάκου και του προέδρου μας κ. Ινφαντίνο. Θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση της ΕΠΟ για τα σημαντικά επιτεύγματα και τις προσπάθειες να ανυψώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η FIFA θα βρίσκεται δίπλα σας».

Ο εκπρόσωπος της UEFA κ. Jozef Kliment τόνισε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια  στην ΕΠΟ και παράλληλα συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Europa Conference League και του Youth League καθώς και τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Jozef Kliment:

«Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι, πρώτα απ’ όλα επιτρέψτε μου μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς από την UEFA και πιο συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον Γ.Γ. κ. Θεοδωρίδη. Είναι μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι την Αθήνα για τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Αυτή τη φορά η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Γερμανία για το Euro 2024. Την επόμενη σεζόν τα σωματεία μας θα δουν μία σημαντική και ιστορική αλλαγή στο σύστημα διοργανώσεων, καθώς θα υπάρξει ένα σημαντικό νέο φορμάτ και νέο σύστημα κατανομής των εσόδων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η στρατηγική θα οδηγήσει σε όμορφα παιχνίδια. Η ΕΠΟ είναι μία από τις ιδρύτριες ομοσπονδίες της UEFA, συμμετείχε στις εναρκτήριες εργασίες της. Αυτή τη χρονιά δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί (σ.σ. στο EURO), αλλά είναι ιστορική, έχοντας σημειώσει σημαντικές επιτυχίες. Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέκτησε το Europa Conference League, αλλά και το Youth League, ενώ θέλω να συγχαρώ και τον ΠΑΟΚ που κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ ευτυχείς για τις προσπάθειες που καταβάλλατε την τελευταία περίοδο για τη χρηστή διαχείριση της ΕΠΟ. Υπάρχουν και άλλα σπουδαία έργα, όπως η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών που γίνονται σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Συμπερασματικά, θα ήθελα να σας πω ότι εύχομαι κάθε επιτυχία στην περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected