Κατηγορίες
Super League 1

Στα 14 γκολ σταμάτησε στο πρώτο φιλικό ο Παναθηναϊκός (vid)

Γκολ με το…τσουβάλι για τον Παναθηναϊκό στο Χάους της Αυστρίας.

Στο πρώτο φιλικό των “πρασίνων” κόντρα στην τοπική Ουνιόν, ο Ντιέγκο Αλόνσο δοκίμασε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Τζούρισιτς (χατ τρικ και ασίστ με γκολ στο 1’ το 13’ και το 28’) το «τριφύλλι» πήρε από νωρίς πολύ μεγάλο προβάδισμα. 6-0 στο 40’! Μέχρι εκείνο το διάστημα, εξαιρετική ήταν η παρουσία των Αλεξί Τρουιγέ στον άξονα, ο οποίος διαχειρίστηκε πολλές μπάλες καθώς και του Γιώργου Νίκα, ο οποίος άλλοτε ως δεκάρι άλλοτε ως φορ απασχόλησε την αντίπαλη άμυνα.

Μάλιστα, ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού βρήκε και δίχτυα στο 12΄έπειτα από πανέμορφη ασίστ του ΤρουιγέΜαντσίνι (35’ ) και Νταμπίζας (40’) οι υπόλοιποι σκόρερ του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, οι παίκτες του Αλόνσο κυκλοφορούσαν γρήγορα τη μπάλα και έσπευδαν προς άμεση ανάκτηση τη στιγμή της απώλειάς της.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ουρουγουανός έκανε εννιά αλλαγές, διατηρώντας μόνο τους Λίλο και Νίκα στο σχήμα.

Οι «πράσινοι» πάντως μπήκαν με την ίδια ένταση και στην επανάληψη, με τον Γερεμέγεφ να σπαταλά δύο τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο τρίλεπτο. Στο 51′ ήταν η σειρά του Αϊτόρ να πλασάρει άουτ σχεδόν σε κενή εστία, με το 7ο γκολ να έρχεται τελικά στο επόμενο λεπτό, με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Νίκα. Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε, με τον Ισπανό εξτρέμ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 57′.

Ο Γερεμέγεφ κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα στο 65′, σπρώχνοντας την μπάλα στην κενή εστία μετά το πολύ καλό γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 8-0. Στο 72′ ο Σουηδός επιθετικός προσπάθησε να σκοράρει ξανά, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ένα λεπτό μετά ο «πράσινος» φορ είδε τον επόπτη να του ακυρώνει γκολ για οφσάιντ, με τον ίδιο να εκφράζει τις αντιρρήσεις του.

Το «Τριφύλλι» έφτασε σε 9ο γκολ στο 79′, με τον Μπρέγκου να παίρνει την ασίστ του Νίκα και με άψογο τελείωμα στην απέναντι γωνία να προσθέτει το όνομά του στην λίστα των σκόρερ. Ένα λεπτό μετά, ο Βαγιαννίδης δοκίμασε ένα σουτ με το αριστερό και με την βοήθεια μιας κόντρας νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και διαμόρφωσε το 10-0. Στο 82′ ήρθε και το ενδέκατο γκολ, με τον Βαγιαννίδη να κάνει ασίστ και τον Αϊτόρ σε άδειο τέρμα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βιλένα δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια θέση στο 84′, κερδίζοντας το κόρνερ, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Αϊτόρ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Σένκεφελντ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 12-0! Οι Αυστριακοί δεν είχαν πια δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας στο 85′ σε δέκατο τρίτο γκολ, με γύρισμα του Αϊτόρ και προβολή του Γερεμέγεφ στην μικρή περιοχή. Ο Σουηδός πήρε το… αίμα του πίσω για το ακυρωμένο γκολ και με κεφαλιά στο 88′ έφτασε σε χατ-τρικ, κάνοντας το 14-0.

Μέχρι την λήξη του αγώνα ο Αϊτόρ πρόλαβε να σπαταλήσει άλλες δύο καλές ευκαιρίες, με το 14-0 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Λίλο (46′ Καρακασίδης), Κάτρης (46′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι (46′ Σένκεφελντ), Τσοκάι (46′ Αράο), Κυριόπουλος (46′ Φικάι), Ζέκα (46′ Πέρεθ), Νίκας, Τρουιγιέ (46′ Βιλένα), Μαντσίνι (46′ Μπρέγκου), Τζούρισιτς (46′ Αϊτόρ), Νταμπίζας (46′ Γερεμέγεφ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected