Κατηγορίες
Διάφορα

Βέροια: Χάρη στην ευστροφία οδηγού ταξί αποτράπηκε τηλεφωνική απάτη (vid)

Χάρη στην παρατηρητικότητα και στην εξυπνάδα οδηγού ταξί αποτράπηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης.

Ο Στέλιος Βαλσάμης, με προηγούμενη, μακρά πείρα και εκπαίδευση σε υπηρεσίες φύλαξης, εργάζεται οδηγός ταξί στη Βέροια.

Όπως αναφέρει το VeriaNet, το μεσημέρι της Τετάρτης 26/6 δέχτηκε τηλεφωνική κλήση για να μεταφέρει σακούλα με ρούχα στη Θεσσαλονίκη.

Η κλήση έγινε από αριθμό δικτύου εξωτερικού και αυτός που του έκανε την κλήση μιλούσε σπαστά ελληνικά.

Πράγματι, ο οδηγός ταξί πήγε στη διεύθυνση που του είπε ο άγνωστος, στη Βέροια όπου μια ηλικιωμένη κυρία του έδωσε μια σακούλα.

Τόσο η συμπεριφορά της ηλικιωμένης, η οποία δήλωσε άγνοια για το συγγενικό της πρόσωπο για το οποίο υποτίθεται προοριζόταν το περιεχόμενο της σακούλας, το δίκτυο του τηλεφώνου και τα σπαστά ελληνικά του καλούντος, έβαλαν σε υποψίες τον οδηγό ο οποίος πριν ξεκινήσει για Θεσσαλονίκη, σταμάτησε στην Α.Δ. Ημαθίας.

Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε ένα παντελόνι που περιείχε στη σακούλα, υπήρχαν 15.000 ευρώ. Ακολούθησε σχέδιο παρακολούθησης της μεταφοράς, αλλά οι επίδοξοι απατεώνες από ένα σημείο και μετά σταμάτησαν να επικοινωνούν και να δίνουν οδηγίες για το ακριβές σημείο παράδοσης.

Μετά τα διόδια Μαλγάρων, παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις οι επίδοξοι κακοποιοί, δεν απάντησαν. Προφανώς, κάτι κατάλαβαν ή ενδεχομένως και να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ταξί. Έτσι κι αλλιώς από την πρώτη κιόλας κλήση ο καλών θορυβήθηκε όταν ο ταξιτζής από τη Βέροια του είπε επίτηδες ότι για τις εκτός νομού μεταβάσεις ενημερώνεται πάντα η αστυνομία. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ο οδηγός με αυτό τον τρόπο διερεύνησε τις πρώτες αντιδράσεις.

Σε συνεννόηση με την αστυνομία το ταξί επέστρεψε στη Βέροια και τα πράγματα που περιείχε η σακούλα μαζί με το χρηματικό ποσό παραδόθηκαν στην ηλικιωμένη κυρία.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected