Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Εντυπωσιακή κίνηση του ΑΟ ΡΕΑ με την Carlota Cristo

Ο ΑΟ ΡΕΑ έφερε στην Ελλάδα την Καρλότα Κρίστο!

Η 24χρονη… μηχανή των γκολ έχει ένα ιδιαίτερα “βαρύ” βιογραφικό, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας της, μετράει ήδη τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και πολλά τέρματα στην Πορτογαλία.

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1998 στην Αλγκάρβε. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ηλικία των 8 ετών και η πρώτη της ομάδα ήταν η Guia Futebol Clube, με την οποία αγωνίστηκε στη 2η κατηγορία. Έπειτα μετακόμισε στη Βερόνα της Ιταλίας, πριν επιστρέψει στη χώρα της για την Μπενφίκα. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και το Κύπελλο, πετυχαίνοντας 33 γκολ σε 22 αγώνες. Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεική στη Valadares στην 1η κατηγορία, όπου κατετάγη 6η στη βαθμολογία.

Επέστρεψε ξανά στην Μπενφίκα, της οποίας, όμως, αυτήν τη φορά φόρεσε τη φανέλα στα μεγάλα «σαλόνια» της Πορτογαλίας. Ένας τραυματισμός την ανάγκασε να αγωνιστεί στην Damaiense (Β’ κατηγορία), με την οποία κέρδισε εκ νέου το πρωτάθλημα και την άνοδο, ούσα η τελευταία ομάδα πριν αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΡΕΑ.

Επίσης, ήταν και διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ μετράει μία συμμετοχή και στο Algarve Cup με την Εθνική Γυναικών.

Η δήλωση της : «Μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις και νομίζω ότι η Ρ.Ε.Α. είναι το ιδανικό σωματείο για αυτό. Μου άρεσε το πλάνο που μου έδειξαν, οπότε ήταν εύκολο να τους πω ναι. Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ατομικοί μου στόχοι είναι να σκοράρω όσα περισσότερα μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους δικούς της».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected