Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κανένα περιθώριο δεν άφησε η Ισπανία, τέλος το “ταξίδι” για τη Γεωργία (vids)

Τον ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Ισπανία, με μια εμφατική παρουσία κόντρα στη Γεωργία και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ.

Η… αρμάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε έφτασε στο ευρύ 4-1 επί των Γεωργιανών, που ωστόσο αποχαιρετούν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, στην παρθενική τους εμφάνιση σε μια τελική φάση.

Το αυτογκόλ του Λε Νορμάν στο 18′ ξεσήκωσε το κοινό της Γεωργίας στο RheinEnergieStadion της Κολωνίας, όμως η ιστορία έδειξε πως η χαρά ήταν προσωρινή.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους Ισπανούς, που πάτησαν…γκάζι και αφού ισοφάρισαν πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, πέτυχαν άλλα τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και… έκλεισαν ραντεβού στα προημιτελικά με τη Γερμανία.

Το φιλμ

O καλύτεροw τερματοφύλακαw του τρέχοντος τουρνουά μέχρι σήμερα, Μαμαρντασβίλι, δήλωσε «παρών» στο 11’ όταν ο Ντάνι Καρβαχάλ είχε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Κόντρα στη ροή των πραγμάτων, όμως, η Γεωργία στο 18’ σόκαρε τους πάντες, όταν από τη σέντρα του Κακαμπάτζε και τη λανθασμένη αντίδραση του Λε Νορμάν, άνοιξε το σκορ για το τεράστιο αουτσάιντερ, παραβιάζοντας –έστω και με αυτογκόλ– για πρώτη φορά την εστία των Ισπανών.

Με… ρυθμιστές κυκλοφορίας τους Ρόδρι και Φαμπιάν Ρουίθ, η Ισπανία δεν έχασε την ψυχραιμία της, ούτε όταν έβλεπε τον Μαμαρντασβίλι να λέει «όχι» στις συνεχόμενες τελικές των παικτών του ντε λα Φουέντε. Το γκολ της ισοφάρισης ήταν θέμα χρόνου και μάλιστα με τον παίκτη των μεγάλων αγώνων, τον Ρόδρι. Στο 39’ ο άσος της Σίτι με περίσσια ηρεμία κατέβασε την μπάλα έξω από την περιοχή των Γεωργιανών και με αριστερό σουτ ακριβείας, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το 1-1.

Η δύσκολη δουλειά είχε γίνει και πλέον απέμενε η χαριστική βολή των Ισπανών, που ήρθε πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο Γιαμάλ νικήθηκε επίσης από τον Μαμαρντασβίλι στο φάουλ που εκτέλεσε, ωστόσο, στη συνέχεια της φάσης, ο Γιαμάλ με σέντρα βρήκε τον σοκαριστικά αμαρκάριστο, Φαμπιάν Ρουίθ, και ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να πετύχει το δεύτερό του γκολ στο τουρνουά.

Πλέον, η Ισπανία τα είχε όλα όπως ήθελε… Εκείνη σε εξαιρετικό μομέντουμ, τη Γεωργία τσακισμένη ψυχολογικά μετά την ανατροπή του σκορ, οπότε το μοτίβο ήταν επίσης και αυτό προβλέψιμο, αφού προτεραιότητα ήταν πλέον να κρατήσει την μπάλα και κάποια στιγμή να «σκοτώσει» το ματς με ένα τρίτο τέρμα.

Τελικά, αυτό έγινε στο 75’ και αφού νωρίτερα είχαν χαθεί σπουδαίες ευκαιρίες, τις οποίες σταμάτησε (ποιος άλλος…) ο Μαμαρντασβίλι. Ο Γουίλιαμς ξεπέρασε σαν σταματημένους τους αντιπάλους του και με ένα δυνατό πλασέ στον ουρανό των διχτυών έγραψε το 3-1, αλλά η Ισπανία δεν είχε σκοπό να βάλει φρένο, διότι ο ντε λα Φουέντε έβαζε από τον πάγκο ποδοσφαιριστές που είχαν τρέλα να… δείξουν.

Ένας εξ αυτών και ο Ντάνι Όλμο, που στο 84’ έβαλε επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το 4-1 με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Συνθέσεις

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε) : Σιμόν, Κουκουρέγια (66′ Γκριμάλντο), Καρβαχάλ (81′ Χεσούς Νάβας), Λαπόρτ, Λε Νορμάν, Φαμπιάν Ρουίθ (81′ Μερίνο), Πέδρι (52′ Όλμο), Ρόδρι, Γουίλιαμς, Γιαμάλ, Μοράτα (67′ Οϊαρθάμπαλ)

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ) : Μαμαρντασβίλι, Λοτσοσβίλι (63′ Τσιταϊσβίλι), Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κασία, Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάτζε (63′ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι (41′ λ.τ. Αλτουνασβίλι), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε (79′ Ζιβζιβάτζε)

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Σάββατο 29/6

Ελβετία – Ιταλία  2-0
Γερμανία – Δανία  2-0

Κυριακή 30/6

Αγγλία – Σλοβακία  2-1 παρ
Ισπανία – Γεωργία  4-1

Δευτέρα 1/7

Γαλλία – Βέλγιο (19.00)
Πορτογαλία – Σλοβενία (22.00)

Τρίτη 2/7

Ρουμανία – Ολλανδία (19.00)
Αυστρία – Τουρκία (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected