Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με “λυτρωτή” τον Μπέλιγχαμ και εκτελεστή Κέιν, η Αγγλία γλίτωσε τον διασυρμό! (vid)

Ένα ματς που τα είχε όλα ήταν αυτό στο VELTINS-Arena του Γκεζελκίρχεν!

Η Σλοβακία βρέθηκε μια ανάσα από μια μεγάλη πρόκριση, όμως ο Μπέλιγχαμ είχε άλλη…άποψη και με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, η απογοητευμένη και χωρίς ψυχολογία Σλοβακία, δέχτηκε τέρμα μόλις στα 30 δεύτερα από τον Κέιν και μοιραία έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει μια επική πρόκριση.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μάλλον πήρε μια…παράταση, καθώς σε όλο σχεδόν το παιχνίδι αποδοκιμαζόταν από τους φιλάθλους, σε μια κάκιστη βραδιά της Αγγλίας, που στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Το φιλμ

Η Αγγλία παρουσιάστηκε με μια βασική αλλαγή στη σύνθεσή της, αυτή του Μέινου στο κέντρο. Ο πιτσιρικάς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε δυναμικά το ματς αλλά με το λάθος τρόπο, δεχόμενος κάρτα πολύ νωρίς στο ματς, όπως και ο Γκουέχι (πριν το 7’) με την άμυνα των Άγγλων να παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα και τους Σλοβάκους να επισκέπτονται συχνά την περιοχή του Πίκφορντ.

Σε μια από αυτές τις επισκέψεις, ο Στρέλετς θα μοιράσει τρομερά στον Ιβάν Σρανζ και αυτός θα ανοίξει το σκορ, πετυχαίνοντας το 3ο του γκολ στη διοργάνωση, με τους Σλοβάκους να έχουν προηγηθεί σε όλα τους τα παιχνίδια στη διοργάνωση.

Η Αγγλία προσπάθησε να πιέσει αλλά δεν είχε εμπνεύσεις και δεν είχε τελική προσπάθεια στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 1986 σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Αν και δεν άλλαξε τίποτα στη σύνθεσή του ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ η Αγγλία βγήκε με το μαχαίρι στα δόντια και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Ο Φιλ Φόντεν θα σκοράρει από κοντά νωρίς αλλά θα είναι σε θέση οφσάιντ.

Μέχρι το 70′ η καλύτερη στιγμή ήταν για τη…Σλοβακία με τον Στρέλετς να προσπαθεί να στείλει για σπίρτα από το κέντρο τον Πίκφορντ αλλά να μην τα καταφέρνει.

Στο 78’ ο Κέιν θα χάσει εξ επαφής κεφαλιά και στο 81’ ο Ράις με δυνατό σουτ θα σημαδέψει το δοκάρι. Όλα έδειχναν ότι οι Άγγλοι θα πάνε από νωρίς σπιτι τους σε μια ακόμα διοργάνωση.

Μέχρι το 90+5’ όπου μετά από ένα πλάγιο ο Γκουέχι (ή Γκέι σύμφωνα με τον σπίκερ) θα πάρει την κεφαλιά και ο Μπέλιγχαμ με ένα απίστευτο ψαλιδάκι θα ισοφαρίσει σε 1-1 και θα στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Με το ξεκίνημα της παράτασης ο Τόνεϊ θα πάρει μια κεφαλιά και ο Κέιν στο 91’ θα φέρει την απόλυτη ανατροπή και τους έξαλλους πανηγυρισμούς των Άγγλων στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες.

Η Σλοβακία έκλεισε στα καρέ τος τους Άγγλους αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε μια απίστευτη ευκαιρία του Πέκαρικ.

Συνθέσεις

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ) : Πίκφορντ, Τρίπιερ (66′ λ.τ. Πάλμερ), Γουόκερ, Γκουέχι, Στόους, Ράις, Μέινου (84′ Έζε), Φόντεν (90+4′ Τόνεϊ), Σάκα, Μπέλινγχαμ (106′ Κόνσα), Κέιν (106′ Γκάλαχερ)

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα) : Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Πέκαρικ (109′ Τούπτα), Σκρίνιαρ, Βάβρο, Ντούντα (81′ Μπένες), Κούτσκα (81′ Μπέρο), Λόμποτκα, Χαράσλιν (61′ Σούσλοβ), Σρανζ (90+3′ Γκιόμπερ), Στρέλετς (62′ Μπόζενικ)

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Σάββατο 29/6

Ελβετία – Ιταλία  2-0
Γερμανία – Δανία  2-0

Κυριακή 30/6

Αγγλία – Σλοβακία  2-1 παρ
Ισπανία – Γεωργία (22.00)

Δευτέρα 1/7

Γαλλία – Βέλγιο (19.00)
Πορτογαλία – Σλοβενία (22.00)

Τρίτη 2/7

Ρουμανία – Ολλανδία (19.00)
Αυστρία – Τουρκία (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected