Κατηγορίες
Διάφορα

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα, καίγονται σπίτια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση 4 οικισμών (vids)

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα Αττικής με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη, καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις. Οι φλόγες είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, κάποια σπίτια έχουν καεί και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση 5 οικισμών.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Πλάκα στην Κερατέα δίπλα σε σπίτια και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή με τους ανέμους να είναι ισχυροί. Για αυτό τον λόγο το 112 έστειλε μήνυμα που καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν προς Λαύριο μέσω της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου.

Λίγο αργότερα νέο μήνυμα από το 112 καλούσε πάλι τους κατοίκους από το Μαρκάτι, αλλά και από τον Άγιο Γεώργιο Θωρικού να απομακρυνθούν μέσα της ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Οι ριπές του ανέμου στην περιοχή φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής Αθανάσιο Μακροδημήτρη που μίλησε στην ΕΡΤ έχουν καεί κάποια σπίτια στην Πλάκα.

Οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται και από 56 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 26 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected