Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Χάβερτς πήρε από το…χεράκι τη Γερμανία και την έστειλε στους “8” (vids)

Η Γερμανία ζορίστηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Δανία, στο δεύτερο όμως ήταν καταιγιστική, επικράτησε 2-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro, όπου θα παίξει με Ισπανία ή Γεωργία!

Τα στοιχεία της φύσης ενώθηκαν για να σχηματίσουν ένα φυσικό ανάχωμα στο δρόμο προς τον τελικό, αλλά τα Πάντσερ έχουν αποδειχθεί ικανά σε κάθε συνθήκη. Αφού ο αγώνας διακόπηκε για 25 λεπτά λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης, η Γερμανία επέστρεψε για να ποδοπατήσει τη Δανία και με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος (2-0) έκλεισε ένα εισιτήριο για τους «8» του EURO 2024, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ισπανία – Γεωργία.

Προτού ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στο Ντόρτμουντ πάρουν τα ηνία, κυρίαρχη στο γήπεδο ήταν η Γερμανία. Τα Πάντσερ δικαίωσαν το παρατσούκλι τους και μπήκαν με εχθρικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα βρήκαν δίχτυα μόλις στο 4΄με κεφαλιά του Σλότερμπεκ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για επιθετικό φάουλ του Κίμιχ στην περιοχή της Δανίας.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σμάιχελ απογειώθηκε για να εξουδετερώσει την οβίδα του Κίμιχ, ενώ στο 10΄είχε την απάντηση και στο βολέ του Χάβερτς μέσα από την περιοχή.

Προοδευτικά η Δανία έγινε πιο θαρραλέα και κατάφερε να ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο, προτού εκείνος μετατραπεί σε… λίμνη από την έντονη βροχόπτωση που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του αγώνα στο 35΄.

Έπειτα από 25 λεπτά γεμάτα νερό, χαλάζι και… μπόλικη υπομονή, οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και με το καλησπέρα η Γερμανία απείλησε ξανά με καρφωτή κεφαλιά του Χάβερτς που έδιωξε ο Σμάιχελ.

Στιγμές πριν από το ημίχρονο πάντως η Δανία έβγαλε… δόντια και από αστραπιαία αντεπίθεση άγγιξε το 1-0, όμως ο Νόιερ βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Χόιλουντ για να διατηρήσει το μηδέν.

Οι Δανοί επέστρεψαν στο γήπεδο με την ίδια φούρια για το δεύτερο μέρος και βρήκαν δίχτυα με τον Άντερσεν στο 48΄, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο στο VAR για οριακό οφσάιντ του Ντιλέινι στην αρχή της φάσης.

Κι αφού το 0-1 δεν έγινε ποτέ, η Γερμανία πήρε το προβάδισμα. Στο 53΄το VAR εντόπισε χέρι του Άντερσεν στην περιοχή, ο διαιτητής Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χάβερτς ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για να νικήσει τον Σμάιχελ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Άρσεναλ χόρεψε την αντίπαλη άμυνα με μαγική ντρίμπλα αλλά τα χάλασε στο τετ-α-τετ, όμως στο 66΄η πρόκριση «κλείδωσε».

Έπειτα από άψογη βαθιά μπαλιά του Σλότερμπεκ στην πλάτη της άμυνας, ο Μουσιάλα με άψογο πλασέ νίκησε τον Σμάιχελ για να γράψει το 2-0 και να θέσει τέλος στη σεμνή τελετή.

Ο Δανός γκολκίπερ μάλιστα ήταν ο μοναδικός λόγος που το σκορ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, αποτρέποντας ένα τρίτο γκολ στη μονομαχία του με τον Χάβερτς (90+5΄).

Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε, με τη Γερμανία να συνεχίζει ακάθεκτη προς τους «8» με μια μεγάλου ευρωπαϊκού ντέρμπι να διαπνέει την ατμόσφαιρα.

Συνθέσεις

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄Χένρικς), Άντριχ (64΄Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (80΄Βιρτς), Γκουντογκάν (64΄Φίλκρουγκ), Σανέ, Χάβερτς

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81΄Λάρσεν), Μπα, Μέλε, Ντιλέινι (69΄Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Σκοβ Όλσεν (69΄Πόουλσεν), Έρικσεν (81΄Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (81΄Βιντ)

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Σάββατο 29/6

Ελβετία – Ιταλία  2-0
Γερμανία – Δανία  2-0

Κυριακή 30/6

Αγγλία – Σλοβακία (19.00)
Ισπανία – Γεωργία (22.00)

Δευτέρα 1/7

Γαλλία – Βέλγιο (19.00)
Πορτογαλία – Σλοβενία (22.00)

Τρίτη 2/7

Ρουμανία – Ολλανδία (19.00)
Αυστρία – Τουρκία (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected