Κατηγορίες
Αθλήματα

Βόλος 2024: Νέα πτήση στα 8,42 μ. για τον Μίλτο Τεντόγλου, νίκη με 4,55 μ. για τη Στεφανίδη

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) για μία ακόμη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες θεατές στις εξέδρες και να τους αποζημιώσει με ένα μεγάλο άλμα στα 8,42 μέτρα.

Στο φινάλε του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο αναδείχθηκε για έβδομη φορά πρωταθλητής Ελλάδος στο μήκος των Ανδρών. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού έκανε μία ακόμη εξαιρετική παρουσία στο μεγαλύτερο γεγονός του στίβου στη χώρα μας. Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,08 μ., 8,18 μ. και 8,42 μ. κι έπειτα επέλεξε να ολοκληρώσει τον αγώνα του. Η παρουσία του Τεντόγλου έφερε στο Πανθεσσαλικό στάδιο χιλιάδες θεατές, που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον κορυφαίο αθλητή του πλανήτη στο αγώνισμα του μήκους.

Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις Ιουλίου στην Ουγγαρία, που θα είναι και ο τελευταίος του πριν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Έκανα καλό αγώνα σήμερα. Δε με άφησε ο Πομάσκι να κάνω περισσότερα από τρία άλματα. Έκανα 8,42 μ., δίχως να πατήσω βαλβίδα. Από το ζέσταμα μου είχε πει ο προπονητής μου να πάω χαλαρά. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα κάτι μεγάλο σήμερα γιατί είχε και καλό αέρα, αλλά δεν αξίζει να ρισκάρεις αυτή την εποχή. Στην ίδια λογική και μπω και στη διοργάνωση της Ουγγαρίας, μόνο αν πηδήσει κάποιος πολύ και προσπαθήσω να τον περάσω“, είπε ο Τεντόγλου, που αναφέρθηκε και στην κόντρα του με τον Καραλή, για τον τίτλο του MVP. “Δεν φάνηκε αρκετά ότι του το έκανα δώρο;”, είπε αστειευόμενος ο αθλητής.

Ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 7,69 μ. (1,3) μ., ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7,46 μ., 7,58 μ., 7,64 μ. και δύο άκυρες προσπάθειες. Ο Βασίλης Μαρτινάκης (ΓΣ Σέρρες 93) ήταν τρίτος με 7,66 μ. και ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 7,46 μέτρα.

Επί κοντώ Γυναικών

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) έκανε σήμερα τον πρώτο της αγώνα μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και λίγες μόλις εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια με 4,55 μ. σε έναν αγώνα όπου ήταν για εκείνη η ευκαιρία να δοκιμάσει την κατάσταση του ποδιού της. Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και γι΄αυτό δε συμμετείχε στο μίτινγκ της Μαδρίτης. Η αθλήτρια επέλεξε σήμερα να μπει στον αγώνα από χαμηλά, χρησιμοποιώντας τα χαμηλά ύψη ως ζέσταμα. Η πρώτη της προσπάθεια έγινε στα 4,10 μ., στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερα τα 4,20 μ. και 4,30 μ. και με την τρίτη τα 4,45 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,55 μ. ύψος που η αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη. Η Στεφανίδη, η οποία στη συνέχεια έκανε τρία άκυρα στα 4,65 μέτρα, αναμένεται πριν τους Ολυμπιακούς να κάνει έναν ακόμη αγώνα.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), που ξεπέρασε με την τρίτη το 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοοικονόμου θα αναμένει τα επόμενα 24ωρα να δει αν τελικά θα παραμείνει εντός πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η αθλήτρια πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ., 4,20 μ., 4,20 μ. με την τρίτη τα 4,40 μ. και 4,45 μ. και έπειτα απέτυχε στα 4,55 μέτρα.

5.000 μ. Ανδρών

Πολύ καλή κούρσα έγινε στα 5.000 μ. των Ανδρών με τους αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές κατακτώντας της πρώτες τέσσερις θέσεις. Ο Κώστας Σταμούλης πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με 14.26.80 και ακολούθησε με νέο ατομικό ρεκόρ ο νικητής χθες στα 3.000 μ. στιπλ, Γιώργος Κύρτσης με 14.30.95. Ο αθλητής το 2025 θα είναι στην κατηγορία Ανδρών Κ23 και θα έχει την ευκαιρία για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό της κατηγορίας του. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στο Νίκο Σταμούλη με 14.32.90 και φετινό ρεκόρ, ενώ τέταρτος ήταν ο έφηβος Διονύσης Καψάλης με 14.33.51 και νέο ατομικό ρεκόρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected