Κατηγορίες
Αθλήματα

Βόλος 2024: Νταμπλ η Εμμανουηλίδου, ρεκόρ ο Μίτα

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το πρώτο της νταμπλ σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πέτυχε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και την πρώτη νίκη του χωρίς να τη μοιραστεί ο Αντρέα Μίτα στο ύψος. Τα φαβορί, Μαρία Μαγκούλια και Σωτήρης Γκαραγκάνης κέρδισαν σε σφαίρα και 200 μ. αντίστοιχα.

200 μ. γυναικών

Ο αντίθετος άνεμος (-1.4) δεν εμπόδισε την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να φτάσει στο νταμπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με αξιόλογη επίδοση, 23.17.

Εξαιρετικός αγώνας με φετινό ρεκόρ, 23.34, παρά την κόντρα, και για την περσινή νικήτρια,  Άρτεμις Αναστασίου, που κυνήγησε μέχρι τέλους την προπορευόμενη Εμμανουηλίδου. Στην τρίτη θέση η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής) με 23.78.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

200 μ. ανδρών

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγ. Δημητρίου) είναι ο πιο γρήγορος Έλληνας φέτος στα 200 μέτρα και το επιβεβαίωσε με το 20.90 (-0.1) στη δεύτερη τελική σειρά, που τον έστεψε πανελληνιονίκη. Ατομικό ρεκόρ για τον δεύτερη, νικητή χθες στα 100 μ., Νικόλα Παναγιωτόπουλο (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας) με 21.08 και χάλκινο μετάλλιο για τον Βασίλη Μυριανθόπουλο του Παναθηναϊκού με 21.34.

Σφαίρα γυναικών

Νίκη με βολή στα 15.34 και δύο ακόμα πάνω από τα 15 μέτρα για τη Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης Καλύμνου), απέναντι στην Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), που ξεκίνησε με 15.10, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) πλησίασε το ρεκόρ της (14.81) ρίχνοντας 14.74, επίδοση που την ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ύψος ανδρών

Στον πρώτο του αγώνα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο 19χρονος Αντρέα Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας «Ευ Ζην») όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα, αλλά πέτυχε και ατομικό ρεκόρ με 2.23, για να κατακτήσει τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο, χωρίς να χρειαστεί να τον μοιραστεί, όπως το 2023.

Το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στον συνομήλικό του, Γιώργο Μανωλόπουλο (ΓΣ Σπαρτιατικός) με 2.05 και το χάλκινο μοιράστηκαν με την ίδια επίδοση, ο Μιχάλης Καΐπης (ΑΟ Κούρος Πατρών) με τον Αντώνη Μέρλο (ΠΑΟΚ), που δεν προσέγγισε τα γνωστά του στάνταρ και έφυγε από τον αγώνα στα 2.13.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected