Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ένα ακόμα αυτογκόλ στη διοργάνωση έδωσε την πρόκριση στη Γαλλία (vids)

Χάρη σε ένα αυτογκόλ του Βερτόγκεν στο 85′, η Γαλλία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Πορτογαλία – Σλοβενία.

Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά, με τους Γάλλους να έχουν μεν τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες, ωστόσο δεν είχαν την πολύ σπουδαία ευκαιρία στα καρέ του Καστέλς.

Απογοητευτικοί ξανά οι Βέλγοι, που δίκαια έμειναν εκτός συνέχειας, αν και όπως εξελίχθηκε το ματς, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Το φιλμ

Το παιχνίδι άρχισε με τη Γαλλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να πιέσει ψηλά. Κάπως έτσι, η πρώτη τελική ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό, όμως η προσπάθεια του Ραμπιό δεν βρήκε στόχο.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο ματς, ο Γκριεζμάν δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ήταν αδύναμο και ο Καστέλς μπλόκαρε εύκολα. Η κυριαρχία των “τρικολόρ” στο πρώτο κομμάτι του αγώνα σφραγίστηκε με δύο ακόμη φάσεις. Ο Εμπαπέ βρέθηκε σε θέση βολής στο 14′, όμως το σουτ πέρασε άουτ, με τον άσο της Ρεάλ να διαμαρτύρεται έντονα πως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Τουράμ αστόχησε με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Σταδιακά οι Βέλγοι προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερη ώρα την κατοχή και να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα. Στο 25′ ο Ντε Μπρόινε απείλησε με εκτέλεση φάουλ, αιφνιδιάζοντας τον Μενιάν, ο οποίος κατάφερε να απομακρύνει με τα πόδια.

Στο 34′ ήρθε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Γάλλους. Ο Κουντέ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τουράμ σηκώθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καστέλς.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ, με τον Τσουαμενί να σπαταλά δύο καλές ευκαιρίες με δικά του σουτ στο 39′ και το 45′, αστοχώντας από καλή θέση και στις δύο περιπτώσεις.

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ξεκίνησε με τον Τσουαμενί να απειλεί ξανά με νέο καλό σουτ, αλλά ο Καστέλς έπεσε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα.

Οι Γάλλοι ήταν πιο κινητικοί και έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη βελγική άμυνα. Οι “τρικολόρ” είδαν τον Εμπαπέ να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις, έπειτα από δική του εξαιρετική ατομική ενέργεια, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Καράσκο είχε την ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Μενιάν, όμως τελευταία στιγμή τον έκοψε με φανταστικό τάκλιν ο Ερναντές.

Το παιχνίδι συνέχιζε να πηγαίνει “σβηστά” και με μακρινά σουτ από την πλευρά της Γαλλίας. Στο 71ο λεπτό το Βέλγιο έδειξε πως είναι παρών, ο Λουκάκου σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Μενιάν.

Τρία λεπτά πιο μετά, ο Σαλιμπά ντρίμπλαρε τον Ντοκού στα δεξιά της περιοχής, σούταρε, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καστέλς.

Στο 83ο λεπτό το Βέλγιο είχε σημαντική ευκαιρία για το γκολ, ωστόσο ο Μενιάν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε.

Εφόσον, το Βέλγιο δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της, η Γαλλία πήρε το προβάδισμα. Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν, ο Τσουαμενί βρήκε τον Κολό Μουανί στα δεξιά, εκείνος έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Βερντόγκεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Συνθέσεις

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ) : Μαϊνιάν, Τέο Ερνάντεζ, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ραμπιό, Καντέ, Τσουαμενί, Εμπαμπέ, Γκριεζμάν, Τουράμ (62′ Κολό Μουανί)

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο) : Καστέλς, Τεάτ, Καστάνιε (88′ Ντε Κετελάερε), Βερτόνγκεν, Φαές, Ντοκού, Καράσκο (88′ Λουκεμπάκιο), Ντε Μπρόινε, Ονάνα, Λουκάκου, Οπέντα (63′ Μανγκαλά)

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Σάββατο 29/6

Ελβετία – Ιταλία  2-0
Γερμανία – Δανία  2-0

Κυριακή 30/6

Αγγλία – Σλοβακία  2-1 παρ
Ισπανία – Γεωργία  4-1

Δευτέρα 1/7

Γαλλία – Βέλγιο  1-0
Πορτογαλία – Σλοβενία (22.00)

Τρίτη 2/7

Ρουμανία – Ολλανδία (19.00)
Αυστρία – Τουρκία (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected