Κατηγορίες
Αθλήματα

Olympic Festival Paris 2024 : Ένα φεστιβάλ για κάθε ηλικία αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά

Από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), διοργανώνει το Olympic Festival Paris 2024.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Μπορεί φέτος το καλοκαίρι η καρδιά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης να χτυπά στη Γαλλία, όμως όλες και όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση από τους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Olympic Festival Paris 2024.

Το φεστιβάλ σηκώνει την αυλαία με την αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώνεται με την αναμετάδοση της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Επιπλέον, κάθε μέρα από τις 19:00 έως τις 21:00, ένα πλούσιο πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και μεταδόσεις των Αγώνων από το πρωί στο Park Kiosk, συνθέτουν το παζλ του Olympic Festival Paris 2024.

Αναλυτικά οι δράσεις:

Ζωντανή αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης και της Τελετής Λήξης

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 20.30 ώρα Ελλάδος η Τελετή Έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντοοθόνη στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για να την απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες. Το ίδιο θα γίνει και με την Τελετή Λήξης την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Olympic Festival Art Zone

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο εργαστήριο τέχνης. Μικροί και μεγάλοι με τη βοήθεια εμψυχωτών θα δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα και χειροτεχνίες εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Face Painting

Στον σταθμό του face painting τα πρόσωπα όλων θα γεμίσουν με χρώματα και σχέδια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αθλητικές Δραστηριότητες

Κάθε μέρα του φεστιβάλ μια διαφορετική αθλητική εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αγαπημένα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.

Εργαστήριο Ανακύκλωσης… με πετάλια!

Το αγαπημένο αγώνισμα της ποδηλασίας και η βιωσιμότητα συνδυάζονται σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο ανακύκλωσης. Ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό καπάκι είναι το μόνο που χρειάζεται να φέρουν μαζί τους οι συμμετέχοντες για να κάνουν την πιο βιώσιμη ποδηλατική «διαδρομή» και να κερδίσουν μετάλλιο!

Meet & Greet

Στο Meet & Greet οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί με αθλητές και αθλήτριες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Give me Five!! Special Edition 

Το -πολύ μεγάλων διαστάσεων- παιχνίδι γνώσεων του ΚΠΙΣΝ σε μια νέα εκδοχή, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Τι ξέρετε για τους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τη βιωσιμότητα, τη διατροφή των αθλητών και τα νέα αθλήματα; Ελάτε να αναμετρηθούμε!

Βιβλία με … ρόδες

Μία κινητή βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία με θέμα τον αθλητισμό κάνει στάση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Τα βιβλία θα είναι στη διάθεση όλων για ανάγνωση.

Olympic Festival Passport

Κάντε τη δική σας διαδρομή σε όλες τις δράσεις του Olympic Festival, λύστε γρίφους, συγκεντρώστε σφραγίδες και δημιουργήστε το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Mέγας Δωρητής ΚΠΙΣΝ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected