Κατηγορίες
Διάφορα

Έκαψε ότι βρήκε η φωτιά στην Κω και άφησε πίσω της αποκαΐδια… Μνήμες από την καταστροφή στη Ρόδο (photos)

Με το πρώτο φως της ημέρας η φωτιά αφού έκαψε ότι μπόρεσε στην Κω, έσβησε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έδωσαν μια μεγάλη αλλά άνιση μάχη.

Όλη τη νύχτα συνέχισε να καίει ανεξέλεγκτα με τη φωτιά να έχει φτάσει κοντά σε σπίτια στην Καρδάμαινα όπου η Πυροσβεστική έδωσε μάχες για να μην καούν.

Η φωτιά παράλληλα με τη μάχη των επίγειων δυνάμεων, αυτοπεριορίστηκε καθώς δεν έβρισκε καύσιμη ύλη ικανή να τη διατηρήσει.

Οι εικόνες της εκκένωσης και των μετώπων ξύπνησε άσχημες μνήμες στους κατοίκους της Ρόδου που βίωσαν και αυτοί την τεράστια οικολογική καταστροφή του νησιού.

Η ιστορία δυστυχώς επαναλήφθηκε σε μικρότερη κλίμακα στην Κω με τεράστιες εκτάσεις καμένες, εκκενώσεις σπιτιών και ξενοδοχείων. Η τοπική αυτοδιοίκηση για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να λάβει μέτρα πρόληψης στο νησί του Ιπποκράτη και ένα ακόμα νησί της Δωδεκανήσου βίωσε την καταστροφή.

Η προσφορά των εθελοντών για ακόμα μια φορά αξιέπαινη αφού στάθηκαν δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη.

Ένα το ερώτημα, ως πότε τα νησιά μας θα είναι ανοχύρωτα χωρίς μέτρα πρόληψης; Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στα Δωδεκάνησα Κως και Ρόδος δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα.

δείτε φωτογραφίες στο rodosreport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected