Κατηγορίες
Αθλήματα

Wimbledon: Ο Τσιτσιπάς έπαιξε όσο χρειάστηκε και πέρασε στον 2ο γύρο (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος από τον Τάρο Ντάνιελ στα κρίσιμα σημεία ενός “κλειστού” ματς και με 7-6(5), 6-4, 7-5 μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά έκανε πρεμιέρα με το δεξί παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

O Έλληνας τενίστας τελείωσε το ματς με 15 άσους (2 διπλά λάθη), πέρασε το 69% των πρώτων service, κερδίζοντας το 77% των πόντων (57/74) και το 59% στο δεύτερο (20/34), έσβησε τα 6/7 break-points του Ντάνιελ, ενώ από τη μεριά του εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 10 ευκαιρίες για break. Παράλληλα σημείωσε 55 winners, έναντι 17 του Ιάπωνα, ενώ υπέπεσε σε 32 λάθη, με τον Ντάνιελ να σταματάει στα 17.

Όπως αναφέρει το tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος βρίσκοντας νωρίς break προηγήθηκε με 4-1, ωστόσο ο Ντάνιελ απάντησε με 3 σερί games, παίρνοντας πίσω το χαμένο του service, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς μετέτρεψε το 1/2, σε 6-2, με τον Ντάνιελ να αντιστέκεται σε εκείνο το σημείο μειώνοντας σε 6/5, αλλά τον Τσιτσιπά να κλείνει το set με 7/5 κάνοντας το 1-0.

Το 2ο set ξεκίνησε όπως το 1ο, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει και πάλι νωρίς break (2-1), ενώ στη συνέχεια είχε δύο χαμένα break-points (7o game), αλλά κι ένα χαμένο set-point (9o game) με τον Ντάνιελ να μειώνει σε 5-4. Μάλιστα ο Ιάπωνας είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει πίσω το break, όμως ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα 3 break-points και μαζί έκλεισε και το set κάνοντας το 2-0.

Στο 3ο σκέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς έκανε ακόμα δύο μεγάλα hold, σβήνοντας δύο break-points στο 6ο και 8ο game, όμως ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Ντάνιελ σε αυτές τις περιπτώσεις, το έκανε ο Τσιτσιπάς στο τέλος του set όπου βρήκε break, παίρνοντας προβάδισμα με 6-5, ενώ με hold αμέσως μετά εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Φινλανδό Έμιλ Ρουσουβουόρι, είτε τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected