Κατηγορίες
Super League 1

Άλλη εικόνα στο δεύτερο φιλικό για την ΑΕΚ | HIGHLIGHTS

Δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους για την ΑΕΚ, που μετά το 0-6 από την Άλκμααρ, εμφάνισε άλλη εικόνα σήμερα.

Με πολύ καλό τον Ζίνι, νίκησε με 3-0 την Μπέρσχοτ εμφανίζοντας στο γήπεδο αρκετά πράγματα πάνω στα οποία δουλεύει ο Ματίας Αλμέιδα με τους παίκτες του και παρά τις απουσίες των μεταγραφών και των διεθνών.

Εν συγκρίσει με την εικόνα στο φιλικό με την Άλκμααρ (6-0), η ΑΕΚ έδειξε πράγματα. Ήταν συγκεντρωμένη στο τακτικό της πλάνο, είχε καλή αμυντική συνοχή, ενώ δημιουργικά πλην των τριών γκολ, είχε και άλλες φάσεις.

Τώρα σε ό,τι αφορά τους παίκτες που ξεχώρισαν, αναμφίβολα η παρουσία του Ζίνι είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει κανείς απ’ αυτό το τεστ. Ο Ανγκολέζος σκόραρε, δημιούργησε, πίεσε παίζοντας είτε στο «φτερό» της επίθεσης, είτε πίσω, είτε στο πλάι με τον Λιβάι Γκαρσία.

Με τον Πάολο Φερνάντες σε ρόλο που δεν τον είχαμε συνηθίσει, ξεκίνησε στο φιλικό με την Μπέρσχοτ η ΑΕΚ. Ο Ισπανός έπαιξε σε ρόλο Αραούχο και Τσούμπερ, πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία με τους Ελίασον και Ζίνι να κινούνται στις πτέρυγες.

Το φιλμ

Η Μπέρσχοτ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με τον Θεοχάρη να νικά σε τετ α τετ τον Κεϊτά και να διατηρεί το 0-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε στο 6′ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του αρχηγού, Πέτρου Μάνταλου.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στην έναρξη του ματς και στο 9′ κατάφερε να φθάσει στο 1-0 με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ο διεθνής μέσος εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Χατζισαφί και με ωραίο κατέβασμα και εκτέλεση, άνοιξε το σκορ.

Και στα καπάκια μόλις μέσα σε ένα εξάλεπτο διπλασίασε τα τέρματά της στο πολύ καλό της πρώτο τέταρτο. Ο Ζίνι τελείωσε τη φάση βρίσκοντας εστία, μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Ρότα κι απόκρουση του Ματίγιας στο 15ο λεπτό.

Η ΑΕΚ διατήρησε το καλό της τέμπο και στο 21′ είχε μεγάλη φάση με τους Γαλανόπουλο και Μουκουντί. Ο Γαλανόπουλος σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει παίρνοντας περίεργη τροχιά για να καταλήξει στην οριζόντια δοκό. Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά ο Μουκουντί, ο οποίος έμεινε ψηλά για να πιέσει. Οι Βέλγοι απάντησαν με δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Μισέ, με το 2-0 να παραμένει.

Μετά το 25′ ο Αλμέιδα έκανε εσωτερική αλλαγή. Πέρασε τον Φερνάντες στο «φτερό» και έβαλε τον Ζίνι πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, με το σκορ στο πρώτο 30λεπτο να μην αλλάζει.

Με την έναρξη του δεύτερου 30λεπτου, ο Φερνάντες πήφγε δίπλα στον Γκαρσία, με τον Ζίνι να πηγαίνει αριστερά. Η ΑΕΚ διατήρησε την καλή της εικόνα παρά το 2-0 και είχε δύο καλές στιγμές.

Στο 38′ ο Ζίνι σέρβιρε στον Λιβάι, αλλά η εκτέλεσή του δεν βρήκε στόχο, για να ακολουθήσει στο 43′ η καλή στιγμή με τον Ανγκολέζο. Ο Ζίνι έφυγε μπροστά, πάτησε περιοχή, απελευθερώθηκε από δύο αντιπάλους του και πλάσαρε, βλέποντας όμως τον Ματίγιας να αποκρούει. Το 2-0 έμελλε να παραμείνει με τη λήξη του δεύτερου 30λεπτου με την ΑΕΚ να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και ειδικά τον Ζίνι να είναι εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος.

Με την έναρξη του 3ου 30λεπτου ο Αλμέιδα έριξε επί της ουσίας την ΑΕΚ Β με τον Αργεντινό να βλέπει σίγουρα στα πρώτα 60 λεπτά πράγματα που θα ήθελε. Είδε μία ομάδα με συνοχή στο τακτικό πλάνο, καλή αμυντική συμπεριφορά και δημιουργία, αφού πλην των δύο γκολ η Ένωση είχε και κάποιες άλλες φάσεις.

Η ΑΕΚ παρατασσόταν με τη δεύτερη ομάδα και δη με τους Αγγελόπουλο, Πήλιο, Κοσίδη, Χρυσόπουλο, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκη, Κάτσικα, Μαχαίρα, Γκολφίνο και Θεοδωρίδη. Και ήταν λογικό οι Βέλγοι να απειλήσουν πρώτοι και δη στο 67′ με τον νεαρό κίπερ, Αγγελόπουλο να λέει «όχι» διατηρώντας το μηδέν.

Ήταν εμφανές πως το ματς δεν είχε, πλέον, ρυθμό, ενώ απουσίαζαν και οι φάσεις. Όλα αυτά μέχρι το 75, διότι μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει φάση και να φθάσει στο 3-0.

Στο 78ο λεπτό μετά απο πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ωραία πάσα του Θεοδωρίδη στην πλάτη της άμυνας, ο Γκολφίνος πήρε την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα από αριστερά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0 για την ΑΕΚ.

H AEK παρά τις αλλαγές, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας η Ένωση αγωνιζόταν με τη β’ ομάδα της Super League 2, είχε καλή εικόνα. Είχε αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλληλοκάλυψη αμυντικά και αρκετή δημιουργία.

Το 3-0 παρέμενε και στο 94′ η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή με τον Χρυσόπουλου, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ διατηρούσε άνετα το 3-0, πίεζε ψηλά παίζοντας δηλαδή, στο στιλ της πρώτης ομάδας, δεν απειλούνταν ιδιαίτερα από την αντίπαλο της και επί της ουσίας διαχειριζόταν τις δυνάμεις της προσπαθώντας να «σβήσει» το ματς.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Θεοχάρης, Ρότα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ελίασον, Φερνάντες (50′ Μαχαίρας), Ζίνι, Γκαρσία.

Μετά το 60′ έπαιξαν και οι: Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Πήλιος, Ρουκουνάκης, Φοφανά, Κάτσικας, Γκολφίνος, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης και Κανελλόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected