Κατηγορίες
Super League 1

“Καθάρισε” η…Αυστρία στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ (photos+vid)

Χάρη σε ένα άκρως παραγωγικό πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε την απόλυτη κατοχή, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Χορστ της Ολλανδίας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας χάρη σε γκολ των Σβαμπ και Μουργκ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Μιχαηλίδη και Εκόνγκ στα στόπερ, και τους Ότο-Ράφα Σοάρες στα μπακ. Το 4-2-3-1 αναπτυσσόταν με τους Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ και τους Ντεσπόντοφ-Μουργκ-Κουλιάτα γύρω από τον φουνταριστό Σαμάτα στην επίθεση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα και ήρεμο ρυθμό. Από το τέταρτο και μετά άρχισαν οι πρώτες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, πρώτα με σουτ του Σολ στο 17’ που έφυγε άουτ και μετά με σουτ του Κουαλιάτα στο 18’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Αλομέροβιτς.

Το πρώτο γκολ της σεζόν ήρθε στο 28’. Ο Σβαμπ δημιούργησε με υπέροχη πάσα στον Ντεσπόντοφ, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Σβαμπ με κεφαλιά έκανε το 1-0.

δείτε το γκολ ΕΔΩ

Οι Κύπριοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 30’ με σουτ του Φάρας που κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο Δικέφαλος είχε αρχίσει ήδη να ανεβάζει στροφές. Έτσι, στο 39’ ήρθε το δεύτερο γκολ από πλασέ του Μουργκ μετά από κάθετη πάσα του Σβαμπ.

δείτε το γκολ ΕΔΩ

Στο 42’ ήταν η σειρά του Ντεσπόντοφ να απειλήσει με σουτ που έφυγε λίγο άουτ, έτσι το 2-0 παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια, τους Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκη και Σάστρε στην άμυνα, τους Τσιγγάρα-Καμαρά στα χαφ, και τους Γκούμα-Τάισον-Βιεϊρίνια γύρω από τον προωθημένο Μπράντον.

Στο 52’, μια κακή εκτίμηση και λάθος έξοδος του Τσιφτσή έδωσε το δικαίωμα στον Καμπρέρα να μειώσει από κοντά σε 2-1. Ο Τόμας με κεφαλιά απείλησε λίγο αργότερα, ενώ στο 60’ η ΑΕΚ Λάρνακας άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα της (πλην του τερματοφύλακα) για το τελευταίο μισάωρο του ματς.

 

Όπως ήταν λογικό, οι πολλές διαφοροποιήσεις προσώπων στις δυο ομάδες επηρέασαν κάπως τη συνοχή και τον ρυθμό του αγώνα. Στο 71’ ο Βιεϊρίνια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Αλομέροβιτς ενώ στο 80’ ο Τσιφτσής έβγαλε κοντινή κεφαλιά του Σάντσες. Έτσι, το 2-1 έμεινε ως το φινάλε.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Τσιφτσής, Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρας, Καμαρά, Γκούμας, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον.

ΑΕΚ Λάρνακας (Χουάν Φεράντο) : Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ, Φαράζ, Μπρούνο Γκάμα, Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρζ, Ναούμ, Ανδρέου. Μετά το 60’ και οι Αλομέροβιτς, Λέντες, Ντίμερς, Μιλίτσεβιτς, Καμπεθάλι, Ροντρίγκο, Ενρίκε, Καψής, Πετούσης, Βασιλείου, Γκίρσκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected