Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκινητικό βίντεο από την Κω: Πυροσβέστες καταχειροκροτούνται από τουρίστες και κατοίκους στα Καρδάμαινα

Σκληρή και άνιση ήταν η μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τη φωτιά στην Κω που ξέσπασε τη Δευτέρα (1/7) και έκαιγε για δύο ολόκληρες ημέρες, αναγκάζοντας κατοίκους και τουρίστες να εκκενώσουν σπίτια και ξενοδοχεία.

Για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου επιχείρησαν 107 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει το TheFestival, στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, έχοντας δώσει άλλη μία σκληρή μάχη με τις φλόγες, δέχτηκαν τα χειροκροτήματα και τα “ευχαριστώ” από τουρίστες και κατοίκους του νησιού.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε στο instagram η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων, οι πυροσβέστες περπατούσαν στο κέντρο του νησιού με τους τουρίστες και τους κατοίκους που βρίσκονται εκεί να ξεσπούν σε χειροκροτήματα, τιμώντας τους πυροσβέστες και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάθε καλοκαίρι.

«Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί.

Για όσο χρειαστεί… ⚒️🇬🇷

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους», αναφέρει η ανάρτηση της ΕΜΟΔΕ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected