Κατηγορίες
Αθλήματα

WTA News Wimbleldon: Η Σάκκαρη πιστή στην παράδοση κόντρα στη Ρους (vid)

H Μαρία Σάκκαρη, παίζοντας εξαιρετικό τένις και με συνέπεια στο service της, ήταν ουσιαστική απέναντι στην Αράντσκα Ρους την οποία κέρδισε με 7-5, 6-3 μετά από μια ώρα και 29 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Wimbledon και αυξάνοντας το σερί της στα παιχνίδια με αντίπαλο την Ολλανδή σε 6-0.

H No9 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση με 5 άσους (2 διπλά λάθη), πέρασε το 55% των πρώτων service, κερδίζοντας το 83% των πόντων (30/36) και το 60% στο δεύτερο (18/30), έσβησε και τα 2 break-points της Ρους, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 3 ευκαιρίες για break. Παράλληλα η Σάκκαρη σημείωσε 5 winners παραπάνω από την Ολλανδή (21-16), ενώ είχε και 2 αβίαστα λιγότερα (17-19).

Όπως αναφέρει το tennis24, πρώτη στο παιχνίδι απείλησε η αριστερόχειρας Ρους, με τη Σάκκαρη όμως να σβήνει ένα break-point στο 5ο game, διατηρώντας το προβάδισμα στο service της (3-2), ενώ έσβησε ένα ακόμα στο 7ο game κάνοντας το 4-3.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στις δύο αυτές περιπτώσεις η Ρους το έκανε η Σάκκαρη στην πρώτη ευκαιρία για break το οποίο ήταν και set-point κλείνοντας το set με 7-5 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα το service της Σάκκαρη δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο, με την Ελληνίδα τενίστρια να παραχωρεί μόλις έναν πόντο πίσω από το πρώτο (14/15) με το ποσοστό της να φτάνει στο 94%.

Η Σάκκαρη σημειώνοντας εύκολα holds, πίεσε και πάλι την κατάλληλη στιγμή το service της Ρους φτάνοντας σε break στο 9ο game κάνοντας το 5-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμα hold έκλεισε το ματς παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “32”, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Έμμα Ραντουκάνου που με τη σειρά της κέρδισε την Ελίζε Μέρτενς με 6-1, 6-2.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected