Κατηγορίες
Super League 2

Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Πορτογάλος Βίτορ Μαρτίνς θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στη Super League 2 μετά τον περσινό υποβιβασμό καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση Χριστοβασίλη και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για έναν νέο ηλικιακά τεχνικό που έχει περάσει και από τη Β ομάδα της Πόρτο, ο οποίος θα προπονήσει για πρώτη φορά ομάδα εκτός Πορτογαλίας.

Όπως αναφέρει το passports, ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαχνε στην ευρωπαϊκή αγορά για έναν νέο και φέρελπι προπονητή και είχε κοιτάξει και την περίπτωση ενός Πορτογάλου τεχνικού. Η καθυστέρηση στην περίπτωση του Γεωργουλόπουλου αναθέρμανε την περίπτωση και τελικά όπως όλα δείχνουν επήλθε οριστική συμφωνία για να αναλάβει ο Μαρτίνς την τεχνική ηγεσία της γιαννιώτικης ομάδας.

Το βιογραφικό 

Ο Βίτορ Εμανουέλ Βιειρά Μαρτίνς, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι γεννημένος στις 1 Ιουνίου 1986 στο Πόρτο και είναι γαμπρός του ιστορικού προέδρου της πορτογαλικής ομάδας Πίντο Ντα Κόστα. Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση του με την προπονητική. Μόλις στα 22 του χρόνια έγινε τεχνικός στις ακαδημίες της Παντροένσε σε ηλικίες κάτω των 10 ετών. Στη συνέχεια εντάχτηκε στην Πόρτο ως σκάουτερ και στη συνέχεια ως αναλυτής αγώνων.

Το 2017 έγινε βοηθός προπονητή στην πορτογαλική Τσάβες και την επόμενη σεζόν στην ίδια θέση πήγε στη Βιτόρια Γκιμαράες. Το 2019 γύρισε στην Πόρτο και τη Β ομάδα ως μέλος του τεχνικού επιτελείου και βοηθός του τότε προπονητή των «δράκων» και μεγάλης δόξας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου Ρουί Μπάρος. Έμεινε στην Πόρτο Β και τη σεζόν 2020-21 με προπονητή αρχικά τον Αντόνιο Φόλια και στη συνέχεια τον Ρουί Μπάρος.

Το καλοκαίρι του 2021 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην ομάδα νέων της Λεϊσόες και σε 25 παιχνίδια μέτρησε 10 νίκες, 9 ήττες και 6 ισοπαλίες. Το επόμενο καλοκαίρι του 2022 προήχθη στην πρώτη ομάδα της Λεϊσόες και έκατσε 42 ματς στον πάγκο της πορτογαλικής ομάδας στη Β κατηγορία της Πορτογαλίας με απολογισμό 15 νικών, 17 ηττών και 10 ισοπαλιών.

Το περσινό καλοκαίρι του 2023 πήγε στην Ακαντέμικο Βιζέου, όμως δεν έκατσε πολύ και αποτέλεσε παρελθόν μετά από 10 παιχνίδια καθώς είχε απολογισμό 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Το κύκνειο άσμα του στην ομάδα έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2023 όταν ηττήθηκε εντός έδρας με 1-3 από τη Λεϊρία και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Πορτογαλίας. Εκ τότε ο Μαρτίνς έμεινε άνεργος και εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Φλερτ που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει σε γάμο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected