Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Ο Pyry Soiri υπέγραψε στην Athens Kallithea

Η Athens Kallithea προχώρησε σε μια ακόμη μεταγραφή.

Οι νεοφώτιστοι στη Super League 2 ανακοίνωσαν την απόκτηση του Πίρι Σοΐρι, του 29χρονου Φινλανδού μεσοεπιθετικού, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη ρουμανική Universitatea Craiova της κορυφαίας κατηγορίας.

Είναι τακτικός βασικός για την Εθνική ανδρών Φινλανδίας και κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα με την Ελσίνκι, προτού υπογράψει στα μέσα της περασμένης σεζόν στην Universitatea Craiova που συμμετέχει στο Conference League.

Γεννημένος στη φινλανδική πόλη Ekenäs, ο Σοΐρι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, και την Τανζανία, για να επιστρέψει τελικά στη Φινλανδία και να αναδειχθεί από την ακαδημία νέων της MyPa, με την οποία έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε σεζόν – δύο ακόμη σεζόν με τη MyPa, ακολουθούμενες από τρεις σεζόν στη VPS – ο Σοΐρι μέτρησε συνολικά 112 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία της Φινλανδίας με 15 γκολ και 10 ασίστ.

Ο Σοΐρι έφυγε στο εξωτερικό για τις επόμενες τέσσερις σεζόν, παίζοντας στην Premier League της Λευκορωσίας με τη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ, στην αυστριακή Bundesliga με την Αντμίρα Βάκερ και στη Superliga της Δανίας με την Έσμπιεργκ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του με τη μεγαλύτερη ομάδα της Φινλανδίας, την Ελσίνκι.

Στις σεζόν 2022 και 2023, ο Σοΐρι βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το τρίτο και το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα, αντίστοιχα, καταγράφοντας 69 συνολικές συμμετοχές με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων 26 συνολικά συμμετοχών με δύο ασίστ στις διοργανώσεις UEFA.

Έπειτα από μία χειμερινή μεταγραφή στην Κραϊόβα, ο Σοΐρι μέτρησε έξι εμφανίσεις με την ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24, πριν αποκτηθεί από την Athens Kallithea.

Ως διεθνής, μετράει 45 συμμετοχές με την Εθνική Φινλανδίας, σημειώνοντας επτά τέρματα και τέσσερις ασίστ. Το 2019, ήταν βασικός στα προκριματικά για να βοηθήσει τη Φινλανδία να φτάσει στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της, το Euro 2020. Ο Σοΐρι μέτρησε μία συμμετοχή στο τουρνουά σε μια ήττα με 1-0 από τη Ρωσία.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Πορτογαλίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected